Recensie 2C

Titel: 2C

Schrijver: Mirjam Mous

Datum: 16-7-16

Cijfer: 8/10

Een werkweek in de Ardenne met de klas. Dat kan alleen maar leuk worden toch? Of niet...?

Klas 2C gaat met een touringcar voor een werkweek naar de Ardennen. Amper vertrokken, ontvangen de leerlingen een bericht via de telefoon. In de bus ligt een dvd die afgespeeld moet worden. De chauffeur laat het filmpje zien: er is een bom aan boord! Niemand mag de bus in of uit. Zolang er geluisterd wordt, loopt niemand gevaar. De vraag is wie, hoe en waarom? En is er echt een bom aan boord of is het een grap of een afleidingsmanoeuvre?

Ik ben al lang groot fan van Mirjam Mous. Twee van haar boeken staan daarom ook in mijn top 10 losse boeken. En dat is natuurlijk niet voor niks. Mijn verwachtingen waren daarom natuurlijk weer hoog. Het vorige boek van haar (Virus) had me lichtelijk teleurgesteld en daarom wist ik deels wat ik nu kon verwachten.

De flaptekst sprak me erg aan. Vooral de actualiteit die erin verwerkt zit leek me erg leuk. Het onderwerp is namelijk helaas de laatste tijd nogal actueel.

Over de cover van het boek ben ik maar deels tevreden. Het mobieltje had er van mij niet bij gehoeven. Doordat het een animatie is, komt het wat kinderachtig over. Terwijl het wel een boek een echte thriller is. Ook had ik de letters 2C in een ander lettertype gedaan. Iets wat meer spanning oproept.

De titel... 2C. Als je het hoort geeft het verder niks weg van het boek. Ik zou er zelf voor kiezen om een titel te kiezen met iets meer spanning erin, zodat de mensen nieuwsgierig raken naar het boek en het gaan lezen. Maar als ik nadenk over een andere titel kan ik niks bedenken. Dus eigenlijk mag ik hier geen commentaar ophebben...

Het boek leest heerlijk snel. Dat komt door de spanning, maar ook door het grote lettertype. Kinderen met dyslexie kunnen dit boek makkelijk lezen.

Het switcht van heden naar verleden tussen verschillende mensen en daardoor blijft de spanning er goed inzitten. Steeds op een heel spannend stukje stopt het hoofdstuk en lees je dan eerst weer wat over iemand anders. Daardoor wil je heel graag weten hoe het hoofdstuk daarvoor afloopt en lees je dus maar door en door. Het is simpel maar goed trucje om je lezers aan het lezen te houden.

De personages in het boek zijn realistisch neergezet en daardoor kun je je makkelijk inleven.

Een boek dat leest als een sneltrein en daarom absoluut een aanrader!

 

Laat hieronder weten wat jij van dit boek vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.