5 leukste boeken die ik las in 2019

31-12-19

 

Wat heb ik in 2019 een fantastische boeken mogen lezen. Echt bizar. In deze blogpost laat ik je zien welke vijf mijn favorieten zijn.

 

1. Vijf stappen van jou - Rachael Lippincott

Dit boek is niet alleen mijn favoriet van 2019, maar het is denk ik wel mijn all time favorite. Wat een goed boek zeg! Ik was een keer in de bioscoop en zag toen een trailer voor de film van Five Feet Apart en was meteen enthousiast. Een paar weken daarna ben ik naar de film geweest en ik vond hem zo goed! Toen ik in Schotland het boek hiervan tegenkwam, kon ik een gil nog net onderdrukken, maar ik was in ieder geval heel erg blij. Ik kon niet meer stoppen met lezen. Door de afwisseling verveelt het geen moment. En ik was niet de enige die dit boek geweldig vond, op GoodReads viel het ook in de prijzen.

 

2. Birthday - Meredith Russo

Wat een fantastisch boek was birthday! Echt een onwijs bijzonder boek. Het onderwerp vind ik erg origineel en de schrijfstijl was echt geweldig. Birthday vertelt het verhaal van Eric en Morgan, twee vrienden die in hetzelfde dorpje wonen. Maar er is iets bijzonders aan de twee, ze zijn namelijk allebei op dezelfde dag jarig en dat schept een buitengewone band. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer ze eigenlijk uit elkaar groeien. Ik vind het zo tof om te zien hoe je zo duidelijk de ontwikkeling kan zien door de zes jaar heen. Alles is zo goed uitgewerkt. Echt een aanrader voor wie deze nog niet gelezen heeft!

 

3. Hack - Mirjam Mous

Dit boek was eigenlijk best wel een verrassing. Ik had wel verwacht dat ik het leuk zou gaan vinden, maar niet zo leuk! Ik ben erg fan van toekomstboeken en dat is na dit boek zeker niet afgenomen, want een geweldig boek was dit zeg. De wereld in H@ck is super vet en ik vroeg me dan ook vaak of het misschien ooit wel zo gaat worden. Bizar om te beseffen dat dit ooit realiteit zou kunnen worden. Ondanks dat dit boek best wel een behoorlijk aantal bladzijden kent, had ik het in mum van tijd uit. Ik kon niet anders dan doorlezen, want ik moest weten hoe het afliep. Ik kan niet wachten op deel twee!

 

4. Truth or Dance trilogie - Chinouk Thijssen

Dit keer geen één boek, maar drie boeken. Want de Truth or Dance trilogie mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Alle drie de boeken waren echt even goed, dus ik kon er niet eentje kiezen, vandaar alle drie. Het is lang geleden dat ik zo heb genoten van een trilogie. Ik lees de laatste tijd namelijk veel standalones. De boeken spelen zich af op de balletacademie en dat vind ik zo’n toffe locatie. Ik hou ontzettend van ballet en daarom vond ik het heel gaaf om te zien hoe het er op een balletacademie aan toe gaat. Ik vind het ontzettend jammer dat ik alle delen al gelezen heb, want ik wil alleen maar meer!

 

5. Door jou ben ik mij - Hinke Abbema

Dit was misschien wel de grootste verrassing van dit jaar, want ik had echt niet verwacht dat ik dit boek zo leuk zou gaan vinden. Onder andere omdat ik nog nooit van de schrijver gehoord had. Ook dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Lieve Jona is zo’n lieve schat. Ook vond ik het boek erg origineel. Je ziet namelijk heel weinig boeken met een christelijk tintje, Door jou ben ik mij heeft dit wel. Ik heb ontzettend meegeleefd met Jona omdat de schrijver dit zo goed op papier heeft gezet. Ik zag op GoodReads dat nog maar heel weinig mensen dit boek gelezen hebben, maar laten we daar in 2020 alsjeblieft verandering in brengen!

 

Dit waren dan mijn vijf favorieten. En voor nu zeg ik fijne jaarwisseling en op naar een prachtig 2020!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.