Recensie Anne en de French Kiss

Titel: Anna en de French Kiss
Schrijver: Stephanie Perkins
Datum: 22-9-18
Cijfer: 7/10
 
Etienne en Anna worden vrienden, maar zal het daarbij blijven in de stad van de liefde...?

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

 

Ik wilde al jaren Anna en de French Kiss lezen, alleen kwam het er gewoon nooit van. Een goede vriend van me heeft het ooit eens gelezen en die vond het helemaal geweldig. Zo geweldig dat hij het na een maand alweer ging herlezen. Vanaf dat moment wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Al die tijd is er nooit van gekomen, maar een tijdje terug zag ik het boek ergens liggen voor maar drie euro. Zonder twijfel heb ik het toen meegenomen en nu heb ik het eindelijk gelezen!

Anna en de French Kiss leest zo ontzettend lekker! Het is echt een boek om heerlijk mee te ontspannen. Je hoeft er niet bij na te denken en het leest ook nog eens super snel door de vlotte schrijfstijl.

De schrijver probeert verschillende bij-personages ook met hun eigen verhalen en ervaringen in het boek te verwerken, maar het blijft erg oppervlakkig en het brengt het verhaal van de hoofdpersoon naar beneden. Erg zonde, want het idee is leuk, maar de uitvoering laat nog wat te wensen over helaas.

Het boek speelt zich af in Parijs, zoals je ook op de cover kunt zien. Ik ben zelf nooit in Parijs geweest, maar na het lezen van dit boek wil ik er absoluut een keer heen. Wat is het een geweldige stad! 

Het verhaal zelf is niet echt een hoogstandje: het is cliché en ontzettend voorspelbaar. Hier een daar zit er enigszins diepgang in het verhaal, maar eerlijk gezegd niet echt noemenswaardig...

Het is meer de sfeer die het boek zo leuk maakt. De hele sfeer is namelijk echt geweldig! Het maakt het het boek heel erg verslavend en het zorgt ervoor dat je het niet meer weg kan leggen. Ik ben echt van Parijs gaan houden. 

Anna en de French Kiss heeft een geweldige schrijfstijl die er voor zorgt dat je zo door het boek heen bent. Het verhaal is bagger, maar de sfeer is juist heel erg goed en maakt dat je het niet meer weg kan leggen. Door dit boek wil ik absoluut een keer naar Parijs toe. Zeker een aanrader voor iedereen! Nu op naar deel 2, Lola en de boy next door. 

Heb jij Anna en de French Kiss of een ander deel uit de trilogie gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.