Recensie Geek Girl Bekent Kleur

Titel: Bekent Kleur (Geek Girl #5)

Schrijver: Holly Smale

Datum: 2-1-17

Cijfer: 9/10

Voor het eerst weet Harriet wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan…

Onze enige echte Harriet Manners lijkt het helemaal voor elkaar te hebben! Samen met haar beste vrienden vormt ze de coolste vriendenclub die er bestaat: JINTH (wat staat voor: Jasper, India, Nathalie, Toby en Harriet). Alhoewel Harriet denkt dat ze álles voor elkaar heeft, blijken toch sommige dingen niet helemaal te kloppen, zo zeggen haar vrienden vaker (de uiterst zorgvuldig geplande) afspraakjes met Harriet af. Dat weerhoudt Harriet er echter niet van om wel voor haar vrienden klaar te staan, wanneer dan ook. Zeker niet wanneer de oude vertrouwde Wilbur in de problemen blijkt te zitten...

Misschien wist je het nog niet, maar Geek Girl is mijn favoriete serie. Toen ik hoorde dat deel vijf uitkwam schreeuwde ik het letterlijk uit van blijdschap. Eindelijk weer een nieuw deel. Ik kan dan ook wel zeggen dat mijn verwachtingen mega hoog waren. 

En mijn verwachtingen zijn zeker werkelijkheid geworden! Wat was het heerlijk om weer even terug te zijn in de wereld van Harriet! De schrijfstijl van Holly leest zo lekker. Het is lekker vlot en dat maakt dat je er zo doorheen bent. Het leest alsof je er zelf bij bent. Helaas moet ik nu weer wachten op het volgende deel. En dat is gelijk ook het laatste deel. Echt super jammer.

Toch was ik wel bang dat er te veel herhaling in het boek zou zitten. Als je het hele idee van Geek Girl hoort, dan denk je waarschijnlijk: hoe kun je daar vijf verschillende boeken over schrijven!? Dat vroeg ik me ook af, maar alle boeken zijn echt verschillend van elkaar. Het idee blijft wel steeds hetzelfde, maar het is steeds op een totaal andere manier uitgewerkt. En dat vind ik super knap van de schrijfster. 

In het boek staan veel grappige feitjes en die worden dan weer gekoppeld aan het verhaal. De humor in het boek vind ik echt geweldig. Dit is echt zo'n boek waarbij je hardop moet lachen. 

Geek Girl blijft zeker mijn favoriete serie!

 

Ben jij net als ik ook zo'n grote van Geek Girl? Laat hieronder weten wat jij van deel vijf vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.