Recensie Cel 7

Titel: Cel 7

Schrijver: Kerry Drewery

Datum: 6-5-18

Cijfer: 8/10

Blijft ze leven of gaat ze dood?  

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven? De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist!

Cel 7 zag ik een paar weken geleden ontzettend vaak voorbij komen. Wat mij opviel, is dat iedereen er enthousiast over was. Dat kan toch geen toeval zijn? Dit boek moet wel steengoed zijn. Toen ik de flaptekst las, leek het me inderdaad wel het proberen waard. 

Dit was echt precies het boek waar ik zin in had om te lezen. Het is echt een typische Young-Adult en het is lang geleden dat ik zo'n boek had gelezen. Het was gewoon echt exact waar ik aan toe was en daarom had ik het boek ook zo uit en zit ik ook meteen helemaal in een leesflow. 

Het idee van het boek vind ik heel erg goed! Het is zo ontzettend cool. Steeds bedacht ik me: wat als dit echt gaat gebeuren? Wat gaat er in de toekomst met de maatschappij gebeuren? Wat als dit echt de toekomst blijkt te zijn? Hoe ver kunnen wij als mensen gaan? Hoe veel beïnvloedt de media ons? Vragen die ik echt heel erg interessant vind en waar ik de hele tijd aan moest denken tijdens het lezen van dit boek. 

In het midden vond ik Cel 7 wel wat onduidelijk. Ik snapte er niet zo veel meer van. Maar stukje bij beetje komt de informatie aan het licht. Toch duurde het lang voordat mij alles duidelijk was. Ik vond de flashbacks heel erg vaag en soms snapte ik echt niks meer van het boek. Dat kwam ook omdat er heel veel personen in voor komen en die hebben allemaal hun eigen verhaal. Het kostte mij heel veel moeite om dat allemaal te onthouden. Uiteindelijk werd het me wel allemaal duidelijk gelukkig. 

Wat ik een groot pluspunt vind, is dat je het verhaal niet alleen leest vanuit Martha. Dat zou namelijk erg saai worden, aangezien er niet zo heel veel te beleven is in de zeven cellen. Ik vind het daarom heel erg goed dat je ook vanuit andere mensen leest en zo echt een compleet beeld krijgt van alles. Zo blijft er de nodige variatie en wil je blijven lezen. 

Wat ik wel opvallend vond, is dat iedereen in het boek het eens lijkt te zijn met de werkwijze om de gerechtigden te veroordelen. Zijn er dan helemaal geen mensen die het niet eens zijn met dit systeem? Iedereen vindt het allemaal maar geweldig, maar dit vind ik erg onrealistisch. Het lijkt mij dat er altijd wel tegenstanders zijn. Zeker met zo'n corrupt systeem als deze. 

En het goede nieuws is dat er een deel twee komt! Ik ben zo enorm benieuwd! Ik heb echt totaal geen idee wat ik van het volgende boek kan verwachten en ik ben daarom heel erg nieuwsgierig

Cel 7 was een heel interessant boek om te lezen. Af en toe was het wel wat verwarrend, maar dat neemt niet weg dat ik dit boek heel erg goed vond. Het verhaal is realistisch neergezet en hierdoor kun je je goed inleven. Ik kijk enorm uit naar het vervolgdeel!

 

Heb jij Cel 7 al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb