Recensie Cinder

Titel: Cinder

Schrijver: Marissa Meyer

Datum: 11-6-17

Cijfer: 9/10

In een wereld waarin niemand te vertrouwen is, probeert Cinder te overleven. En dat wordt steeds moeilijker en moeilijker...

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Mijn verwachtingen waren best wel hoog, maar toch had ik eigenlijk geen idee waar dit boek over ging. Een vriend van mij had het heel lang geleden al gelezen en was toen helemaal enthousiast. Toen kwam het moment dat Uitgeverij Blossom Books bekend maakte, dat ze Cinder en de rest van de Lunar Chronicles opnieuw gingen uitgeven. En toen ontstond er een hele hype, dus ik moest nu wel beginnen.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Toen ik het eerste aantal bladzijden gelezen had, had ik zoiets van: ga ik dit wel leuk vinden? Ik ben namelijk niet echt een fantasy fan. Maar al gauw was ik zo in het verhaal gezogen dat ik dat compleet vergat.

Cinder is een hervertelling van het sprookje Assepoester, maar daar heb ik niet heel veel van gemerkt. Natuurlijk wel de stiefzussen en nog wat andere dingen, maar verder was het compleet anders. Dat vind ik heel leuk, want zo blijft het verhaal uniek.  

Een minpuntje helaas vind dat niet alles even goed uitgelegd wordt. Ik vind de hele wereld van Cinder nog wel een beetje vaag en hier zou ik graag nog meer over willen weten. Gelukkig zijn er nog andere delen in de serie, dus die zullen dat vast goedmaken.

Doordat ik geen idee had waar Cinder over ging, was dit boek voor mij een echte verrassing. En stiekem is het af en toe best leuk om gewoon een boek te lezen zonder dat je enig idee hebt. Vaak pakt dat namelijk wel goed uit.

En die plottwist aan het einde, die zag ik echt niet aankomen! Wauw, ik was echt zo verbluft. Ontzettend knap als een schrijver je zo kan laten verbazen in een boek.

Al met al is Cinder een ontzettend goed boek waar je door heen vliegt. Ik zeg: op naar deel twee Scarlet!

 

Heb jij Cinder al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.