Recensie Dag 21

Titel: Dag 21

Schrijver: Kass Morgan

Datum: 13-5-16

Cijfer: 9/10

De 100 blijken niet de enige te zijn op de aarde, er blijken nog andere mensen te zijn. Aardbewoners... Hoe zal dit aflopen? Weten de 100 in leven te blijven?

De 100 jongeren zijn al drie weken op de aarde. Ze blijken niet de enige bewoners te zijn en de voorraden raken op. Ze komen moeilijk aan voedsel en een paar mensen krijgen last van een ziekte. Wells probeert de groep bij elkaar te houden, terwijl Bellamy en Clarke proberen om Octavia te vinden, die is meegenomen door gevaarlijke aardbewoners. Ondertussen moet Glass op het ruimteschip proberen te overleven. 

Mijn verwachtingen van dit boek waren absoluut zeer hoog, nadat ik deel 1 zeer wist te waarderen. Over De 100 was ik bijzonder tevreden en daarom had ik ook over Dag 21 grote verwachtingen.

Doordat De 100 eindigt in één grote cliffhanger, kon ik niet wachten om deel 2, Dag 21 te lezen. Dat heb ik dan ook maar gauw gedaan.

En WAUW! Dit boek was zo geweldig! Het was gewoon echt fantastisch en nog veel beter dan deel 1. Ik had niet verwacht dat deel 1 de rest van de serie nog kon overtreffen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het dat wel heeft gedaan.

De personages die we ook al in deel 1 leerden kennen worden steeds verder uitgewerkt en je komt steeds meer over ze te weten, maar tegelijkertijd worden ze mysterieuzer. Je snakt gewoon naar nog meer informatie.

De spanning druipt echt van de bladzijden af. Dit boek is echt zo verslavend. Je wilt gewoon echt verder lezen. Je wilt weten hoe het afloopt.

Ook de cover bevalt me heel erg. Het is vrolijk en spreekt daardoor erg aan. De titel is erg raadselachtig en daardoor werd ik erg nieuwsgierig.

Het hele idee van Dag 21 vind ik super origineel bedacht. Het spreekt echt aan. Het is niet alleen origineel bedacht, maar ook nog eens perfect uitgevoerd.

Ik snap de titel aan de ene kant, maar aan de andere kant ben ik het er totaal niet mee eens. Op zich speelt dag 21 wel een grote rol in het verhaal, maar toch vind ik het niet helemaal juist gekozen. Ik kan eigenlijk niet goed uitleggen waarom.

Ook na het lezen van dit deel, kan ik niet wachten op het volgende deel. Dag 21 eindigt vrij open en daarom wil ik gelijk deel 3 lezen. Gelukkig eindigt het iets minder open dan deel 1, waardoor ik eerst nog een ander boek kan lezen.

Als dit geen aanrader is, weet ik het ook niet meer! Wacht niet langer en lees Dag 21!

 

Heb jij Dag 21 al gelezen? Laat hieronder weten wat jij van dit geweldige boek vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.