Recensie De afstand tussen jou en mij

Titel: De afstand tussen jou en mij

Schrijver: Marina Gessner

Datum: 11-6-17

Cijfer: 8/10

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en 2000 kilometer wandelen met een rugzak op je rug. 

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen. Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem.

Over De afstand tussen jou en mij was niet iedereen even enthousiast. Toch was ik heel benieuwd naar dit boek. Zelf hou ik heel erg van reizen en de natuur en daarom leek me het toch het lezen waard.

Mijn verwachtingen waren dus aan de lage kant, maar deze heb ik na een aantal bladzijden bijgesteld. Want al snel merkte ik dat dit boek heel erg leuk is. 

De schrijfstijl in het boek is ontzettend beeldend. Alles wordt zo beschreven dat je het echt voor je ziet. Soms leek het net of ik de vogeltjes hoorde fluiten.

De afstand tussen jou en mij is een boek waar je echt bij weg kan dromen. Je kunt even je omgeving vergeten en helemaal opgaan in het boek. En dat ervaar ik niet bij veel boeken. Dus zeker een positief punt. 

Ik ken niet veel boeken met zo'n stoere hoofdpersoon als in dit boek. McKenna heeft ontzettend veel lef. In je eentje de A.T. gaan lopen... Ik zou het niet durven. Daar heb ik ontzettende bewondering voor.

Op een gegeven moment komt McKenna Sam tegen en hij krijgt ook een rol in het verhaal. En dat vind ik goed gedaan. Ik denk dat namelijk anders het verhaal een beetje saai zou zijn geworden. Ik kon het boek op een gegeven moment gewoon niet meer wegleggen. De schrijfstijl leest af en toe wel wat traag, maar het is zeker niet langdradig. Ik wilde gewoon weten hoe het af zou lopen met McKenna, maar ook met Sam. 

Naar het einde toe wordt het boek helaas wel heel voorspelbaar. Dat vind ik jammer, want hierdoor kreeg ik steeds meer moeite om dit boek uiteindelijk uit te lezen. Toch ben ik zeker blij dat ik het uitgelezen heb, want ik denk niet dat ik het vol zou hebben kunnen houden zonder het échte einde te weten. Al is dat einde wel een beetje teleurstellend. 

Op Young Adult gebied is De afstand tussen jou en mij een heel origineel verhaal. Ik heb verder nog nooit een boek in dit genre gelezen en mede daarom was ik ook zo benieuwd. 

Dit boek is een combinatie van heel veel dingen en hierdoor wordt het niet saai. Hier was ik wel een beetje bang voor, maar dat is absoluut niet gebeurd. 

De afstand tussen jou en mij heeft mijn verwachtingen overtroffen en is al met al zeker een geslaagd boek. Een boek met een beeldende schrijfstijl waarbij je heerlijk kan wegdromen.

 

Heb jij dit boek al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb