Recensie De Kroon

Titel: De Kroon

Schrijver: Kiera Cass

Datum: 23-7-16

Cijfer: 7/10

Je hart volgen is voor Eadlyn een van de moeilijkste dingen in het leven. Maar in tijden van de selectie is het essentieel.

De selectie van Eadlyn zet zich voort. Maar ook haar rol als koningin begint steeds meer van haar te vergen. Het wordt steeds moeilijker voor haar om deze twee dingen te combineren. Haar moeder is nog steeds herstellende van de hartaanval die ze onlangs kreeg vanwege het vertrek van de de tweelingbroer van Eadlyn, Ahren. Ahren heeft nog steeds niks van zich laten horen en daar heeft Eadlyn het erg moeilijk mee. Zullen al deze problemen ooit tot een goed einde komen?

Natuurlijk waren mijn verwachtingen over dit boek hoog. Het is immers de finale van een spetterende serie. Dat kan dan toch niet anders dan een groot spektakel worden!?

Misschien waren mijn verwachtingen iets te hoog... Dit was eerlijk gezegd totaal niet wat ik verwacht had. Ik dacht dat ik iets kon verwachten met veel romantiek. Maar dat kwam eigenlijk totaal niet naar voren. Voor mijn gevoel was het alleen maar een bijzaak. Begrijp me niet verkeerd, maar de selectie draait toch om liefde en romantiek? Wat er vooral naar voren kwam was hoeveel stress een baan als koningin oplevert. Dat het zo'n verschrikkelijk zware taak is en dat wij allemaal maar medelijden moeten hebben.

En dan het einde... lichtelijk voorspelbaar  en veel te snel. Het voelt een beetje alsof alles zo snel mogelijk klaar moest zijn voor de deadline. Of Kiera had gewoon geen zin meer... tja dat kan ook. Alles is nu gewoon zo afgeraffeld en voor mijn gevoel mis ik daardoor zoveel. Er worden gewoon overhaaste beslissingen genomen naar mijn mening.

Maar toch... Dit boek is niet alleen maar slecht. De karakterontwikkeling die Eadlyn doormaakt in het boek is verrassend goed. In deel 4 vond ik haar een ongelofelijk verwend kreng, maar nu in deel 5, is die eigenschap tot mijn verbazing totaal omgeslagen naar aardig en meelevend. Een plotselinge verandering die ik absoluut weet te waarderen!

Na dat ik het boek dicht heb geklapt, blijven er zoveel vragen over. Vragen die onbeantwoord zijn en dat ook voor altijd blijven helaas. Als ik me realiseer dat er niks meer komt, dat dit het einde is, voel ik me gewoon heel down. Ik verlang naar zoveel meer! Ik wil niet dat dit het einde is. Ik wil weten hoe het verder gaat, weten hoe het afloopt. 

Ik wil Kiera bedanken. Voor de momenten die je me vooral in de eerste drie delen gegeven hebt. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik kan maar één ding zeggen en dat is: Kiera, bedankt!

Al met al toch wel een aanrader. Vooral als je natuurlijk deel 4 hebt gelezen. Het is toch wel de moeite waard.

 

Heb jij De Kroon ook al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.