Recensie De Laatsten

Titel: De Laatsten

Schrijver: Isabelle Quinn

Datum: 30-8-16

Cijfer: 7/10

Een dichte mist wat je het zicht ontneemt. Daarna is niks meer hetzelfde...

Op een koude winteravond wordt de vijftienjarige Sam ineens verrast door een mysterieuze en dichte mist. Als de mist zich eindelijk terugtrekt, is Sams leven compleet veranderd. Op een handvol overlevenden na is de stad helemaal verlaten. Wat is er gebeurd? Zijn zij de laatsten op aarde? En waarom lijken bijna alle overlevenden te lijden aan een rare vorm van krankzinnigheid? Sam gaat wanhopig op zoek naar antwoorden door de besneeuwde stad. Maar dat is niet zonder gevaar...

De Laatsten is een boek wat ik al heel lang wil lezen. Ik kwam het een keer tegen in een tijdschrift en het sprak me gelijk aan. Alleen kwam ik er toen achter dat dit boek bijna nergens te krijgen was. Bij de plaatselijke bibliotheek was dit boek er niet en ook in de boekhandel was hij niet te vinden. Toch bleef dit boek maar door mijn hoofd spoken en ik wilde het nog steeds heel graag lezen. Tot ik op een dag naar een bibliotheek in de stad ging een tiental kilometers verderop. Ik zag het boek staan en ik was super blij! Eindelijk gevonden!

Het boek is dun (154 pagina's) en daarom had ik het zo uit. Dat is niet de enige reden dat ik het boek snel uit had. Er heerst de hele tijd een groot mysterie rondom het boek en daarom wil je zo snel mogelijk weten hoe het afloopt.

Ik vond het erg jammer dat het boek zo dun is. De gebeurtenissen in het boek volgen extreem snel na elkaar en daarom blijft het heel oppervlakkig. Er had makkelijk veel dieper op in kunnen worden gegaan, maar dat is niet gebeurd. Dat is toch wel een groot minpunt. Ik vond het super jammer dat het zo dun was, want ik had bij een aantal gebeurtenissen gewoon veel meer informatie gewild. Doordat het allemaal zo snel achter elkaar gaat, voelt het alsof het boek heel erg is afgeraffeld.

Wat is wel heel goed aan het boek vind, is dat het boek heel geheimzinnig en onvoorspelbaar is. Er zijn veel raadsels die opgelost moeten worden. Als lezer heb je geen idee wat er gebeurt zou kunnen zijn. Vooral het einde had ik totaal niet zien aankomen. Dat vind ik altijd wel heel goed aan boeken: als er een onverwacht einde is. Een boek moet niet te voorspelbaar zijn, want dan wordt het saai. Dat was bij dit boek totaal niet het geval. Alle gebeurtenissen zijn heel onverwacht.

Of het aan mijn verwachtingen heeft voldaan? Zeker, al had ik dít totaal niet bij het boek verwacht. De flaptekst roept een hele andere sfeer op dan het boek zelf. Eigenlijk had ik iets totaal anders verwacht, maar toch maakt het voor mij niks uit. Als je het boek aan het lezen bent, voelt het heel uniek en dat was een fijn gevoel.

Ben jij opzoek naar een boek waar je zo daarheen bent en vol zit met onverwachte wendingen? Lees dan De Laatsten en laat je verrassen.

 

Heb jij dit boek al gelezen of wil je het lezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond of wat je verwachtingen zijn!

Reactie plaatsen

Reacties