Recensie De Tranen van Saar

Titel: De tranen van Saar

Schrijver: Jet Steinz

Datum: 20-12-16

Cijfer: 7/10

Ik wil Uitgeverij Brandt heel erg bedanken voor het toesturen van dit recensie exemplaar!

De Sterren van Morgen-serie is een serie geschreven door vier verschillende schrijvers en schrijfsters. De vier verschillende verhalen zijn onderling sterk verstrengeld. De andere boeken in de serie zijn: Het vuur van Louise, De honger van Max en De wereld van Wollebrandt. Je kunt ze los van elkaar lezen.

Over de serie: op een gure januaridag komen vier Nederlandse jongeren aan op Mortimer Mansion, een kostschool in Cornwall waar ze de leer van de Sterren van Morgen aanhangen. In dit typisch Britse kasteel met zijn wonderlijke esoterische staf en zijn ruige omgeving belanden ze in de eerste klas. Ze beleven van alles wat je kunt verwachten van pubers die bij hun ouders weg zijn… en nog veel meer.

Voor meer informatie over de serie, kijk op: desterrenvanmorgen.nl.

 

Saar heeft een eetprobleem. Zal de kostschool Mortimer Mansion haar kunnen helpen?

Saar is mooi, slim, een zang- en danstalent - én te dun. Haar ouders sturen haar naar een vreemde kostschool in Cornwall, waar ze de Leer van De Sterren van Morgen aanhangen, bijzonder eten serveren en Saar weer de dochter kan worden op wie ze trots waren. Maar wil ze dat zelf wel? Op Mortimer Mansion ontmoet ze bijzondere, vervelende en leuke mensen, onder wie de knappe keukenhulp Tommy en een muziekleraar met felblauwe ogen...

Mijn verwachtingen over dit boek waren aardig hoog. Het hele idee van de serie sprak mij heel erg aan. Ik ben erg fan van boeken die zich op kostscholen en weeshuizen afspelen, dus toen ik dit boek ontdekte, was ik eigenlijk gelijk enthousiast. Het mysterieuze wat ik opsnoof toen ik de flaptekst las, kon ik niet meer opzij zetten. 

Ik ben zo blij dat ik dit boek gelezen heb! Ik vond heel erg leuk. Mijn verwachtingen zijn deels uitgekomen.

Het boek is zo heerlijk mysterieus. Ik wilde maar blijven lezen. Het leest heerlijk snel en dat vond ik heel fijn. 

Wat ik wel heel jammer vond, is dat het heel oppervlakkig is geschreven. Dat is een groot minpunt. Alles blijft zo vaag. De Leer van De Sterren van Morgen had ik graag veel verder uitgewerkt gezien. Maar niet alleen dat, ook de rest had veel dieper mogen zijn van mij. Dit boek heeft 126 bladzijden, maar dat hadden er makkelijk 300 kunnen zijn. 

De hoofdpersoon maakt dingen mee die erg realistisch zijn. Hierdoor kon ik me goed inleven in Saar. 

Wat ik heel goed vond aan dit boek, is dat het een combinatie is van heel veel dingen. Denk aan vriendschap, Saar's eetprobleem en liefde. De balans tussen die drie is heel erg goed. 

Doordat er veel afwisseling in het boek zit, wordt het niet saai. Er is steeds weer iets nieuws en dat maakt het niet langdradig. Wat ik wel jammer vond, is dat wanneer het over het ene onderwerp gaat het alleen daar over gaat. Er is niet een combinatie van twee onderwerpen.

Ik wil heel graag de andere drie boeken uit de serie ook lezen. Je leert ze al een klein beetje kennen in dit boek en daar werd ik erg nieuwsgierig van. 

Ben jij net als ik ook groot van kostscholen? Dan is De tranen van Saar zeker iets voor jou!

 

Heb jij De Tranen van Saar al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb