Recensie De zon is ook een ster

Titel: De zon is ook een ster

Schrijver: Nicola Yoon

Datum: 12-3-18

Cijfer: 7/10

Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

Natascha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo'n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.
Daniël heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.

Ik was na het lezen van Everything, Everything zo enorm benieuwd naar het andere boek van Nicola Yoon. Ik heb Everything, Everything ongeveer een jaar geleden gelezen en ik vond het echt geweldig. Een maand later zou dit boek, De zon is ook een ster, uitkomen in het Nederlands. Maar ik kon toen echt geen maand meer wachten en heb het boek toen in het Engels besteld, omdat ik het zo snel mogelijk wilde lezen. Ik had gehoopt dit boek toen gelijk te lezen, maar dat schoot er steeds bij in. Nu, eindelijk, heb ik het gelezen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik na Everything, Everything wel iets meer had verwacht van dit boek, maar misschien had ik ook wel te hoge verwachtingen. Ik kon er maar moeilijk inkomen en er gebeurde niet zo heel veel, waardoor ik het een beetje saai vond. Ik wilde wel verder lezen, omdat ik wel benieuwd was hoe het zou eindigen. 

Het verhaal deed me heel erg denken aan Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Twee mensen die verliefd op elkaar worden en dat wordt dan helemaal in detail beschreven. Als je dat een leuk boek vond, is dit boek zeker een aanrader!

Ik had het boek wel heel snel uit en dat kwam door de korte hoofdstukken. Ik vind dat altijd heerlijk, omdat je dan vaak nog even een paar hoofdstukjes meepakt voor dat je het boek weglegt. Door de korte hoofdstukken wisselde je ook heel vaak van perspectief en dit was soms wel even lastig, omdat je er dan net lekker inzit en vervolgens moet je weer uit een ander perspectief lezen. 

Ik vraag me af hoe realistisch het boek is. Ik vind het namelijk wel heel erg overdreven hoe de twee hoofdpersonen in maar één dag smoorverliefd op elkaar worden. Als je alleen het einde zou lezen, zou je denken dat ze elkaar al zeker een jaar kennen. Maar ze kennen elkaar letterlijk één dag en ze kunnen al niet meer zonder elkaar. Niet echt geloofwaardig vind ik. 

Last but not least, de cover. Wat een pareltje is dat zeg! Ik vind de cover echt zo geweldig! Het kleurrijke spreekt mij meteen aan en past perfect in je boekenkast. 

De zon is ook een ster viel me wat tegen na Everything, Everything, maar was wel het lezen waard. Het was wat ongeloofwaardig, maar door de korte hoofdstukken ben je er zo doorheen. Ben je fan van Eleanor & Park en heb je zin om even lekker weg te zwijmelen? Dan is dit boek zeker wat voor jou!

 

Heb jij De zon is ook een ster gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb