Recensie Delete

Titel: Delete

Schrijver: Juultje van den Nieuwenhof

Datum: 5-5-17

Cijfer: 8/10

Hoe een leven langzaam wordt gewist.

Mauro, Peter, Rafaël, Ezra en Mandy zitten in 4b van het Dante College. Hoewel ze in dezelfde klas zitten, hebben ze nauwelijks contact met elkaar. Hun levens en relaties veranderen wanneer er een nieuwe docente op school komt. Julia de Vries is leuk, spontaan en actief op social media. Maar na een heftig incident verandert haar populariteit. Bad boy Mauro zint op wraak. Wat begint als een spel groeit al snel uit tot een doodserieuze strijd...

Ik was heel erg benieuwd naar dit boek van Juultje van den Nieuwenhof. Ik had al eerder een boek van haar gelezen, Disconnect en die was me meer dan goed bevallen. Toen ik dit boek in de bibliotheek zag staan heb ik het gelijk meegenomen.

Dit boek echt heel erg goed en ook super origineel. De meeste jeugdthrillers ken ik nu wel en die zijn allemaal een beetje hetzelfde, maar dit was echt totaal anders. Maar toch voelt het oud en vertrouwd. 

Ik vind dat goed in beeld wordt gebracht wat de gevaren van sociale media zijn en zoals je kunt lezen in dit boek is dat niet niks. 

Wat ik aan het begin heel verwarrend vond, waren de vele personages die allemaal een eigen perspectief hebben. Ik moest steeds heel diep nadenken wie ook alweer wie was. Naar mijn mening had dit makkelijk teruggebracht kunnen worden naar twee personen. De andere vond ik ook wat overbodig. Nu vond ik het gewoon te veel. 

Wat ik heel fijn vind, is dat dit boek korte hoofdstukken heeft. Zo pakte ik voordat ik ging slapen nog even snel een paar hoofdstukjes mee. Ook was het boek hierdoor moeilijk weg te leggen. Steeds dacht ik bij mezelf: nog één hoofdstuk en dan werden het er vijf.

Dit boek is zo ongelofelijk spannend, dat ik het niet meer weg kon leggen. Ik vond het erg indrukwekkend om te zien hoe de Mauro te werk gaat. Ik zou dat echt niet kunnen bedenken.

Het einde vind wel een beetje onrealistisch. Ik heb heel hard OH NEE geroepen met een diepe zucht erachteraan. Want de laatste bladzijde, dat kan gewoon echt niet. Ja, of misschien toch, maar dan echt in het allerextreemste geval.

Delete was een origienele, spannende jeugdthrillers, waar je doorheen vliegt. Ik vind dit boek zeker een aanrader, al helemaal als je fan bent van jeugdthrillers. 

 

Heb jij Delete al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb