Recensie Did I Mention I Love You?

Titel: Did I Mention I Love You?

Schrijver: Estelle Maskame

Datum: 2-6-17

Cijfer: 8/10

Liefde tussen stiefbroer en stiefzus, hoe zal dit aflopen? Hoe lang blijft dit geheim?

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch... trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Eigenlijk had niet echt verwachtingen over dit boek. Ik zag het een aantal keer voorbij komen op Goodreads en ook in de boekhandel zag ik het staan. Ik las de flaptekst en het leek me best wel leuk. Een lekker makkelijk boek, voor de ontspanning. Gewoon voor ff tussendoor.

Did I Mention I Love You? is een heerlijk liefdesverhaal, wat absoluut niet saai was. Ik was daar wel een beetje bang voor, maar er zat ontzettend veel actie in het boek en hierdoor was het juist verre van saai. 

Het boek is een echt meidenboek wat heel makkelijk te lezen is. Je vliegt door het boek heen en wil alleen maar weten hoe het afloopt. 

Helaas was dit boek wel cliché en voorspelbaar. Maar dat is eigenlijk vooral de grote lijn van het verhaal. Eden, het onzekere meisje wordt verliefd op haar stiefbroer die een ontzettend coole gast is. Eigenlijk kan het niet, maar ze gaan stiekem door. Oftewel: erg voorspelbaar. Maar wat mij wel opviel, is dat de uitwerking van het verhaal juist helemaal niet cliché is. Juist totaal niet. Hierdoor blijft het toch nog een beetje spannend en blijf je benieuwd naar het einde.

Soms is het in een boek het geval dat er in één keer heel veel informatie gegeven wordt. Je moet hierdoor de hele tijd terug lezen, omdat je alles weer vergeet. Bij dit boek was dat juist helemaal niet zo. Alle stukjes informatie waren goed verdeeld. Steeds kreeg je weer een klein stukje. Hierdoor is het gewoon prettig lezen en hoef je er niet zoveel bij na te denken. 

Het begin van het boek is wel heel oppervlakkig. Maar al snel veranderd dat en wordt het veel dieper en blijkt dat er veel meer aan de hand is. Dit had ik niet verwacht en was voor mij echt een verrassing. Een positieve verrassing natuurlijk.

Het einde van het boek vind ik wel slecht en vooral onrealistisch. Helaas kan ik niet spoileren, maar ik raakte zo gefrustreerd. De keuzes die gemaakt worden door de hoofdpersonages aan het einde van het boek zijn echt niet realistisch. Het ging ook allemaal ineens heel snel. 

Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg deel Did I Mention I Need You? Vooral door de veelbelovende epiloog ben ik erg nieuwsgierig geworden. 

Did I Mention I Love You is een boek wat veel dieper was dan ik vooraf had verwacht. Het is een echt liefdesverhaal, maar absoluut niet saai. Ik zeg bij deze: LEZEN!

 

Heb jij Did I Mention I Love You of één van de andere delen uit de DIMILY-serie al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vind!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.