Recensie Elke dag maandag

Titel: Elke dag maandag

Schrijver: Jessica Brody

Cijfer: 8/10

Datum: 28-5-17

Zal het voor altijd maandag blijven? 

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassenvertegenwoordigers-verkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks! Ellison is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Mijn verwachtingen over dit boek waren best wel hoog. De eerste keer dat ik dit boek tegen kwam, was bij de writing journaal die schrijver had bijgehouden en die ik gelezen had op de site van de uitgeverij. Ik werd er meteen nieuwsgierig van. Ik vond het heel tof om te lezen hoe de schrijver dat allemaal heeft gedaan. Toen kreeg ik dit boek van mijn opa en oma cadeau en hierdoor kon ik hem nu echt niet meer laten liggen.

Elke dag maandag leek me een erg grappig, luchtig boek en dat was het absoluut. Ik heb af en toe echt hardop gelachen, vanwege de opmerkingen die soms in het boek gemaakt worden. Het is een heerlijk boek om mee te ontspannen. 

Toch was ik wel bang dat het boek na een aantal maandagen saai zou worden, maar dit was eigenlijk niet het geval. Alleen de hoofdlijn is steeds hetzelfde, maar het verhaal eromheen is elke maandag weer anders. Ik wilde elke keer weer weten wat er de volgende maandag ging gebeuren.

En wauw, die cover! Die vind ik echt heel erg mooi! Het is zo vrolijk en kleurrijk, het sprak mij hierdoor ook gelijk aan. Ook vind ik het leuk hoe de titel en de schrijver verwerkt zijn in de cover, echt heel origineel en leuk!

Ik vond de schrijfstijl ook heel fijn om te lezen. Je vliegt echt door het boek heen. Ook gevoelens die worden beschreven, voelde ik, ook echt. Dat vond ik heel knap. Als Ellison gefrustreerd was, dan was ik dat ook, en als ze blij was, was ik dat ook. 

Helaas is dit boek wel erg voorspelbaar, vooral het einde. Dat vond ik wel jammer.

Er gebeurt zoveel in dit boek, er zijn zoveel verschillende thema's. Ontzettend knap hoe de schrijver dit allemaal in één boek heeft kunnen verwerken. 

Elke dag maandag is een boek waar je echt doorheen vliegt. Niet alleen is de cover geweldig, maar ook de binnenkant is zeker de moeite waard. Naar mijn mening absoluut een aanrader!

 

Heb jij Elke dag maandag al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.