Recensie Escape Room

Titel: Escape Room

Schrijver: Maren Stoffels

Datum: 12-11-17

Cijfer: 8/10

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht. En nu staat Het voor me, in levenden lijve. Ik schud Het de hand. En Het heeft geen idee wie ik ben.

Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Escape rooms zijn tegenwoordig helemaal hot. Zelf heb ik er ook ooit eentje gedaan. Dat was in Riga, Letland. Helaas waren we toen niet optijd ontsnapt, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. Ik vind het superleuk dat er nu ook een boek met dit thema geschreven is. Daarmee is het ook nog eens super origineel, want ik heb nooit eerder een boek gelezen over escape rooms. 

Een tijdje geleden heb ik een ander boek van Maren Stoffels gelezen, namelijk Ik zie je tussen de wolken. Dat boek vind ik echt geweldig! Daarom was ik ook extra benieuwd naar Escape Room.

Toen ik door het boek heen bladerde, was ik meteen heel erg verrast. Er worden namelijk heel veel verschillende lettertypes gebruikt. Voor elk personage een andere. Ik was bang dat dit heel vervelend zou lezen, maar dat viel me erg mee. Juist door de verschillende lettertypes kon ik de personages goed uit elkaar houden, want het verhaal wordt verteld vanuit vijf perspectieven. Wel denk ik dat de verschillende lettertypes wat oudere lezers afschrikt. 

Escape Room gaat veel dieper dan ik gedacht had, want er komen verschillende zware onderwerpen aan bod. Zo heeft de vader van één van de hoofdpersonen PTSS. De vader is brandweerman en bij één van de reddingsacties heeft hij een slachtoffer niet op tijd kunnen redden. Hierdoor heeft hij een ernstig trauma opgelopen.

Af en te vond ik de personages in het boek een beetje overdreven. In het echt zouden ze bijvoorbeeld nooit zo reageren. Het werd hierdoor allemaal een beetje nep. Jammer, want dat maakt ook dat je je minder goed kan inleven. 

Soms was het wel even moeilijk te begrijpen, omdat er zoveel verschillende personen zijn. En allemaal hebben ze een ander verhaal. Die verhaallijnen lopen de hele tijd door elkaar heen en af en toe werd het hier een beetje onduidelijk door. 

De schrijfstijl van Maren Stoffels is echt om van te genieten. Alles komt stukje bij beetje aan het licht en dat maakt dat je wilt blijven lezen. Maar wees gewaarschuwd, want na het lezen van dit boek durf je echt niet meer naar een escape room.

 

Heb jij Escape Room al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb