Recensie Everless 

Titel: Everless (Everless #1)

Schrijver: Sara Holland

Datum: 5-9-2018

Cijfer: 9/10

Er is geen tijd te verliezen!

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft... De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen. Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar - en verleiding - met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Everless is een boek waar ik al heel veel over gehoord had. Wat mij opviel, was dat het bijna alleen maar positieve dingen waren. Iedereen leek dit boek leuk te vinden. Daarom zocht ik het boek eens op en ik vond het meteen een heel cool boek. Ik was ontzettend benieuwd. Toen ik dit boek voor een tientje zag liggen bij de Blossom Books Garage Sale, kon ik het niet laten liggen. 
 
Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle positieve reacties! Wat is dit een geweldig boek zeg! Ik moest wel heel erg inkomen, maar toen ik er eenmaal inzat, kon ik niet meer stoppen met lezen. 

Normaal zijn fantasyboeken totaal niet mijn ding. Ik kan me niet eens het laatste fantasyboek herinneren wat ik helemaal uit heb gelezen. Ik kom gewoon nooit door dat soort boeken heen. Bij Everless is het niet eens in me op gekomen om het boek weg te leggen. Ik moest gewoon weten hoe het zou eindigen.

In het boek komen ontzettend veel plottwists voor. Plottwists vind ik altijd erg leuk in boeken, maar nu vond ik het echt te veel. Doordat er zoveel plottwists waren, werd het verhaal best wel ongeloofwaardig. Dat is wel echt een groot minpunt van dit boek, helaas.

En zeg nu zelf, vanwege de cover kan je het boek eigenlijk al niet meer laten liggen. Wat een fantastische cover. Ik kan er uren naar kijken, wat een pareltje. Het past ook perfect bij het verhaal en dat vind ik ook altijd heel belangrijk bij covers.

Het hele land en alle provincies in het boek vind ik nog erg onduidelijk. Ik miste heel erg een kaart voorin het boek, waar alles op staat. Dat zou me heel erg geholpen hebben met het vormen van een goed beeld van alles. Nu was alles een beetje verwarrend en eigenlijk heb ik nog steeds geen idee hele de provincies en de landen liggen.

Het hele idee van het boek, betalen met je bloed, vind ik heel erg interessant om te lezen. Het zou bizar zijn als dit ooit echt zou gaan gebeuren. Ook is het super origineel bedacht en dat kan ik altijd waarderen aan boeken.

Ik kan niet wachten op deel twee, Evermore. Helaas gaat het nog wel even duren voordat deze vertaald is denk ik. Hoe ga ik ooit die tijd door komen!? Ik wil nu deel twee! Gewoon heel vaak Everless herlezen dan maar...

Het is inderdaad wel een applausje waard: Dagmar heeft voor het eerst in een hele lange tijd weer een fantasyboek uitgelezen. En dat is niet zomaar, want Everless is een fantastisch boek. Je kan gewoon niet anders dan dit boek uitlezen. Het is eerst even inkomen, maar daarna kan je het boek niet meer aan de kant leggen. Oftewel: lees allemaal dit boek! Everless is geschikt voor iedereen, zelfs als je niet van dit genre houdt. Ik raad iedereen dit boek aan!


Heb jij Everless al gelezen? Laat hieronder weten of je het net zo geweldig vindt als ik!
 

Reactie plaatsen

Reacties

Liana
5 jaar geleden

Ik las dat Evermore op 10 januari zal verschijnen.