Recensie Alles wat je lief is

Titel: Alles wat je lief is

Schrijver: Nicola Yoon

Datum: 1-3-2017

Cijfer: 9/10

Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien. 

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van 'spoilende' boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg...
Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Zonder verwachtingen begon ik met het lezen van dit boek. Misschien ken je dat gevoel dat je plotseling compleet verrast wordt? Nou dat gevoel had ik bij het lezen van Alles wat je lief is. 

Dit had ik echt niet zien aankomen. Wat is dit een ongelofelijk fantastisch boek. Dit is tot nu een van de beste boeken die ik in 2017 heb gelezen.

Wat ik zo leuk vind, is dat het boek ontzettend origineel is. Ik vond het bijzonder om te lezen hoe de wereld van Madeline in elkaar steekt. 

Ik zal niet spoileren, maar het einde van dit boek had ik zo niet zien aankomen. Elke keer werd ik op het verkeerde been gezet. Dan dacht ik dat ik wist wat er ging komen, maar dan bleek het totaal iets anders te zijn. Ik kan een ding met zekerheid zeggen over dit boek: het is absoluut niet voorspelbaar.

Ik heb één minpuntje en dat gaat niet eens over het boek zelf, maar over de titel. In het Engels heet dit boek Everything, Everything. Deze wordt dan vertaald met Alles wat je lief is. Dat vind ik zo ontzettend zonde. Ik vind Everything, Everything zoveel beter klinken dan Alles wat je lief is. Naar mijn mening hadden ze de titel gewoon hetzelfde mogen houden. 

Ik vind het zo heerlijk dat dit boek lekker vlot is. Sommige boeken vind ik erg langzaam en langdradig, maar dit boek was lekker snel, zonder overbodige scenes. Misschien ervaren sommige mensen dit als gehaast, ik vind het prettig. Hierdoor vlieg je er doorheen.

Dit boek heeft korte hoofdstukken en dat vond ik echt lekker. Ik hou van korte hoofdstukken. Vaak, als ik dan mijn boek wil weg leggen, pak ik nog een paar hoofdstukjes en hierdoor ga je er lekker snel doorheen.

Ik vond dit boek zo geweldig dat ik meteen haar nieuwe boek The Sun is also a Star heb besteld. Ik kan niet wachten om deze te gaan lezen!

Zoek jij een origineel, vlot boek? Dan is Alles wat je lief is absoluut iets voor jou!

Heb jij Alles wat je lief is al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb