Recensie Fantastic Beasts

Titel: Fantastic beasts and where to find them

Regisseur: David Yates

Datum: 12-3-17

Cijfer: 8/10

Het vertrouwde van Harry Potter, maar toch iets compleet anders, dat is Fantastic Beasts.

1926. Newt Scamander heeft net een wereldreis afgerond, waarin hij op zoek ging naar magische wezens. Op weg naar huis, maakt hij een tussenstop in New York, waar per ongeluk een paar magische beesten uit zijn toverkoffertje ontsnappen. Aan Newt de taak hen weer te vangen, voordat het bestaan van de toverwereld aan de dreuzels onthuld wordt.

Mijn verwachtingen van deze film waren hoog kan ik wel zeggen. Meerdere mensen in mijn omgeving hadden deze film al gezien en ze allemaal waren laaiend enthousiast. Ook ikzelf wilde de film graag zien, dus zo gezegd zo gedaan.

Als je zulke hoge verwachtingen hebt als de mijne, kan het allemaal wat tegenvallen en dat was ook bij mij het geval. Misschien waren mijn verwachtingen wel iets te hoog. Want eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. Ik heb alle Harry Potter films gezien, maar deze film voelde heel anders. Misschien moet ik gewoon nog wennen aan het nieuwe concept. Ik ben in ieder geval wel benieuwd naar de volgende vier films die nog komen. 

Ik heb een tijd terug het boek van Fanastic Beasts gelezen. Dat is meer een soort informatieboek. Toen ik hoorde dat hierover een film werd gemaakt, was ik verrast. Ik was benieuwd hoe ze dat zouden gaan aanpakken. Later besefte ik dat dit juist meer vrijheid geeft voor de verfilming, dan de andere Harry Potter boeken. 

De nieuwe personages en de nieuwe omgeving geven een vernieuwende twist aan wat een Harry Potter verfilming is. Ik vond het erg leuk dat deze film zich afspeelt in New York in de jaren twintig. De andere Harry Potter films spelen zich af in het Verenigd Koninkrijk en ik was blij dat dat nu anders was. Niet dat ik het vorige zat was, maar voor iets nieuws was ik wel in de stemming. Het was nieuw, verfrissend en modern, maar toch was er dat vertrouwde van Harry Potter. 

De aankleding is echt fantastisch. De kostuums, de omgeving, het klopte allemaal. Het was geloofwaardig en dat vind ik erg belangrijk bij een film. Hierdoor werd de film meer aanneembaar.

Soms merk je bij een film dat het geacteerd is, bij deze film totaal niet. Alles voelde zo echt en realistisch. Het deed me bijna geloven dat alles in het echt ook zou kunnen gebeuren. De acteurs speelde echt fantastisch. De gezichtsuitdrukkingen van Newt, de hoofdpersoon, waren echt geweldig. Hij kon er zo veel mee vertellen, alleen met zijn gezicht. Ontzettend knap!

Al met al is Fantastic Beasts een vernieuwende en geloofwaardige film, waar je aan het begin misschien een beetje aan moet wennen. Zeker een aanrader!

 

Heb jij Fantastic Beasts al gezien? Laat hieronder weten wat jij ervan vind!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.