Recensie Fataal

Titel: Fataal

Schrijver: Eva Burgers

Datum: 25-2-18

Cijfer: 4/10

Vier vriendinnen gaan op vakantie en die zullen ze niet snel vergeten...

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

Jeugdthrillers zijn voor mij de perfecte boeken om uit mijn leesdipje te komen. Jeugdthrillers zijn namelijk vaak spannend en hierdoor kan ik het boek dan niet meer wegleggen en zodoende kom ik dan uit mijn leesdip. Dat was ook de rede dat ik Fataal ging lezen. Ik had niet hele hoge verwachtingen door het boek Sneeuwstorm dat ik al eerder van dezelfde schrijver had gelezen. Dat boek was mij wat tegengevallen. Maar Sneeuwstorm had ik best wel lang geleden gelezen, dus ik wilde nog wel een poging wagen met Fataal.

En ik heb ondertussen al heel wat jeugdthriller gelezen, maar ik zal maar direct met de deur in huis vallen: dit was echt één van de slechtste. De enige reden dat ik dit boek heb uitgelezen, was omdat ik hoopte dat het naarmate ik verder las, beter zou worden. Dat gebeurde alleen maar niet. Eva Burgers heeft een tweede kans gekregen van mij, maar die heeft ze absoluut verpest. Wat een vreselijk boek was dit zeg!

Ik heb me doodgeërgerd aan de personages in het boek. Ze waren ontzettend oppervlakkig en heel erg cliché. Het waren van die meiden die alleen maar aan het kibbelen waren met elkaar. Ik heb me daar zo aan geërgerd. Ik werd er ook echt heel moe van. Het was echt drama. 

Het enige goede aan het boek was de locatie. Deze was ook best wel origineel, namelijk Kreta. Zelf ben ik ook op Kreta geweest, dus zodoende sprak het me erg aan. Voor anderen die er niet geweest zijn is dat waarschijnlijk wat lastiger.

LET OP! De volgende alinea bevat spoilers!

Het allerergst aan het boek is het einde. Dat is zo onrealistisch. Op de flaptekst staat dat Lauren op een gegeven moment verdwijnt. Dus ik zat de hele tijd maar te wachten tot dat zou gaan gebeuren. Nou moet je weten dat dit boek ongeveer 220 bladzijden heeft. Op bladzijde 200 verdween Lauren eindelijk eens een keer. Op bladzijde 210 was ze ineens weer gevonden. Op bladzijde 215 waren de daders gepakt en op bladzijde 220 was alles weer goed. Ik werd hier dus echt mega chagrijnig van. 

Fataal was een tweede kans voor Eva Burgers, maar die is compleet verpest. Ik weet zeker dat ik nooit meer een boek van haar ga lezen, want wat was dit een verschrikkelijk boek. Ik heb me doodgeërgerd aan de personages en ik werd heel erg chagrijnig van het einde. Kortom: ik raad Fataal af!

 

Heb jij Fataal gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.