Recensie (ff) Out

Titel: (ff) Out

Schrijver: Theo & Marianne Hoogstraaten

Datum: 28-8-16

Cijfer: 7/10

Na een nachtje stappen met alcohol en drugs krijgen zes jongeren een ernstig auto-ongeluk. Maar is het wel een ongeluk?

Roxanne en Lianne shoppen in de stad een supersexy outfit bij elkaar voor het feest die avond. Joël probeert Frank over te halen hem te helpen met zijn ghb-handeltje. Hij wil wel weer eens scoren bij de meiden. Kimberley verheugt zich op een avondje stappen met Brice, die door de week geen tijd voor haar heeft omdat hij bij AZ in het eerste elftal meetraint. Maar alles loopt totaal anders dan iemand ooit had kunnen voorzien...

Al heel lang geleden wilde ik dit boek lezen, maar omdat ik zo'n lange lijst heb met boeken die ik nog wil lezen, duurde het toch nog even voordat dit boek aan de beurt was. Ongeveer twee jaar geleden vertelde een vriendin van me dat ze dit boek gelezen had en dat ze het heel leuk vond. Dat was voor haar doen heel apart, want ze las zelden en als ze al eens iets las, was ze niet vaak enthousiast. Ik was er dus van overtuigd dat dit een goed en leuk boek moest zijn. Vanaf dat moment wilde ik het eigenlijk lezen en dat heb ik nu gedaan.

Toch was ik vlak voor het lezen van dit boek wel bang dat ik het niks zou vinden. Voor mijn vriendin was dit een van de weinige thrillers die ze gelezen had en daarom heeft ze niet echt goed kunnen vergelijken met andere boeken. Dat kan ik wel, omdat ik al heel veel thrillers heb gelezen. Ik heb veel meer materiaal om dit boek mee te vergelijken. Toch vind ik thrillers altijd wel heel leuk, dus daarom heb ik het toch gelezen.

En ik geef toe dat niet een van de beste thriller is die ik ooit heb gelezen. Dat kwam met name door de perspectiefkeuze. Er is een wisselend perspectief in het boek. Aan het begin had ik wel moeite met schakelen, maar al snel was ik er aan gewend en had ik minder last om te switchen. Omdat bijna alle personen in het boek een eigen perspectief hebben, is er veel afwisseling. Toch had ík een andere keuze gemaakt. Ik zou op bepaalde momenten iemand anders aan het woord willen. Ik denk dat sommige scènes interessanter en ook leuker waren geweest als ze uit een ander perspectief waren geschreven. De perspectiefkeuze is dus wel een minpuntje helaas.

Het boek is spannend, een tikkeltje romantisch en zit vol met raadsels en geheimen. Kortom: een echt thriller.

Wat ik heel goed vind aan het boek zijn de karakters van de hoofdpersonen. Er is gekozen voor veel verschillende mensen, met allemaal een verschillend karakter en dat maakt het boek heel afwisselend. Iedereen in het boek heeft wel zijn eigen problemen en uiteindelijk blijft er één groot probleem over waar ze allemaal mee te maken krijgen. Dat bindt hen en dat vond ik heel mooi om te lezen.

Zoek je nog een spannend boek vol raadsels en geheimzinnigheid? Dan is (ff) Out zeker iets voor jou!

 

Heb jij dit boek al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!