Recensie Gijzeling

Titel: Gijzeling

Schrijver: Chris Bradford

Datum: 1-8-16

Cijfer: 9/10

Connor is een normale jongen met een doodnormaal leven. Tot daar op een dag verandering in komt... Zijn leven zal nooit meer zijn zoals het is geweest. Nooit meer...

De 14-jarige Connor Reeves wordt in het diepste geheim gerekruteerd voor een speciale bodyguard squad. Hij krijgt training in toezicht, anti-hinderlaagoefeningen en ongewapende gevechten. De cursus is zwaar, zo zwaar dat hij zich soms afvraagt of hij het zelf wel zal overleven. Wanneer hij wordt opgeroepen om de impulsieve tienerdochter van de Amerikaanse president te beschermen, is dat de ultieme test voor Connor. Alicia zit helemaal niet te wachten op bescherming. Ze maakt er een sport van om haar Secret Service-agenten te ontwijken. Maar wat ze niet weet, is dat terroristen plannen aan het maken zijn om haar te gijzelen…

Eigenlijk waren mijn verwachtingen van dit boek laag. Het leek me op zich wel een leuk boek, maar toch sprak de flaptekst me niet echt aan. Ook had ik niet echt heel veel zin om dit boek te lezen. Ik dacht: laat ik het gewoon maar proberen, wie weet...

Dit was ook één van de eerste boeken die ik heb gelezen zonder van te voren recensies van anderen te lezen. Ik wist gewoon totaal niet wat ik moest verwachten.

En ik kan je zeggen dat ik omvergeblazen ben! Wat was dit geweldig! Ik kan echt niet anders zeggen. Het was zo spannend: wilde achtervolgingen, spannende gevechten en dat met gevolgen op leven en dood. De Bodyguard-serie is nu al één van mijn favorieten!

Dit is gewoon echt zo'n boek waar je niet meer mee kunt stoppen. Je wilt blijven lezen en weten het afloopt. Het is gewoon de hele tijd spannend en dat vind ik heel knap gedaan van de schrijver.

Wat ik wel een minpuntje vind, is dat het allemaal een beetje oppervlakkig geschreven is. Er wordt niet heel diep in gegaan op gevoel en dat vind ik wel heel jammer. Dat merkte ik vooral bij de romantiek die gebruikt wordt in het boek.

Dit boek deed me heel erg denken aan de Cherub-serie van Robert Muchamore. Een serie die ik echt geweldig vind. Eigenlijk lijkt het er heel veel op, maar is toch heel anders. Dus om nou te zeggen dat ik het nageaapt vind, gaat net weer iets te ver. Bradford heeft duidelijk zijn eigen stijl erin verwerkt en dat maakt het boek heel verschillend van Cherub.

Wat ik heel knap vind is dat het boek heel realistisch is geschreven. Je gaat bijna alles geloven en denken dat het echt waargebeurd is. Toch wordt daar op een bepaald moment tegenin gegaan. Zo is er in het boek bijvoorbeeld een bombardement in Washington DC. Dat is in het echt nooit gebeurd en daarom besefte ik wel weer dat het allemaal verzonnen was. Je wordt gewoon helemaal meegesleurd in die wereld. En ik kan je zeggen, dat ik dat helemaal niet erg vond ;p

Ben jij een liefhebber van de Cherub-serie en deins je niet terug voor pistoolsschoten en ontvoeringen? Dan is dit boek absoluut iets voor jou!

 

Heb jij Gijzeling al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb