Recensie Girl Online

Titel: Girl Online (Girl Online #1)

Schrijver: Zoe Sugg

Datum: 29-04-19

Cijfer: 9/10

Penny heeft een blog ‘Girl Online’ waarop ze anoniem haar problemen en onzekerheden deelt met de online wereld.

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama's, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny's dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Girl Online wilde ik al super lang lezen, maar elke keer kwam het er niet van. Vaak kwam er weer een ander boek tussendoor en dan stelde ik het lezen weer uit. Toen kwam een moment dat ik er gewoon heel erg zin in had en ik eindelijk begon met lezen.

Ik was bang dat ik erg lang over dit boek zou doen, omdat het een groot formaat heeft en redelijk aan de dikke kant is. Tot mijn verbazing had ik dit boek echt supersnel uit. Ik vloog echt door het boek heen.

Ik had al heel erg veel enthousiaste verhalen gehoord over Girl Online en ook de populariteit loog er niet om. Ik kan het hier alleen maar heel erg mee eens zijn: wat een geweldig boek!

Wat een geweldig hoofdpersonage is Penny. Ik heb echt sympathie voor haar gekregen. Ze zou zo mijn vriendin kunnen zijn, ze lijkt me heel erg aardig. Ik heb echt van Penny genoten, wat een heerlijk personage. Dit heeft er ook mede voor gezorgd dat het boek zo leuk was.

Ik vind de cover van dit boek echt fantastisch! Het roept gelijk een hele gezellige sfeer op en ik werd er helemaal blij van als ik ernaar keek.

Sommige aspecten in het boek zijn best wel cliché, maar zeker niet storend. Af en toe vind ik dat gewoon heerlijk om te lezen. Maar ik denk ook zeker dat als je niet zo van de clichéverhalen bent, dat je het boek ook geweldig gaat vinden. Het is dan wel cliché, maar toch net even anders waardoor het niet echt opvalt. 

Op sommige momenten in het boek was het zelfs nog best spannend. Dit had ik echt niet verwacht. Van tevoren verwachtte ik gewoon een lekker meiden-boek. Dat er ook nog enige spanning bij kwam kijken had ik echt niet aan zien komen, maar dat maakte het boek alleen maar beter. Ik moet ook wel zeggen dat het boek inderdaad af en toe wel wat spanning kon gebruiken. Hierdoor blijf je ook lezen.

Nadat ik, in een mum van tijd, dit eerste deel uit had, heb ik meteen deel twee gereserveerd bij de bibliotheek. Ik kan niet wachten om meer over Penny te lezen. Ik heb echt genoten van dit fantastische boek en ik ben heel erg benieuwd hoe het verder afloopt.

Voor wie Girl Online nog niet gelezen heeft: ik raad het boek heel erg aan! Niet alleen is Penny een fantastisch en goed uitgewerkt personage, er zit ook een ontzettend goede opbouw in het boek. Heb je zin in een meiden-boek waarbij je lekker kan relaxen met zelfs nog wat spanning? Dan is Girl Online echt iets voor jou!

 

Heb jij Girl Online al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.