Recensie Gomorra

Titel: Gomorra

Schrijver: Roberto Saviano

Datum: 10-2-18

Cijfer: 6/10

Dit boek heb ik voor mijn opleiding journalistiek moeten lezen. Ook de recensie was een opdracht voor school.

Toen ik een boek aan het uitzoeken was voor school, viel mijn oog in de boekenlijst direct op 'Gomorra' van Roberto Saviano.

De flaptekst vermeldde: 'Voor zijn onderzoek infiltreert hij in de camorra: hij werkt voor een Chinese textielverkoper, als ober tijdens een camorrabruiloft en als arbeider op een bouwplaats.' Dat leek me nou echt eens een leuk en spannend boek. Ik houd namelijk heel erg van misdaadboeken. Tijd om te gaan lezen!

Gomorra is een boek over een onderzoek van schrijver Roberto Saviano, over de Maffia in Napels: de Camorra. Saviano infiltreert in de maffiabende en maakt daar heel veel dingen mee. Hij wordt echt deel van de bende, want hij doet ook allerlei werk. Zo werkt hij bijvoorbeeld voor een Chinese textielverkoper Xian Nino en leert hij hoe het eraan toegaat in de textielwereld in Napels. 

Allereerst de schrijfstijl, die is namelijk best wel goed. Saviano weet alles mooi te verwoorden. Dat vind ik altijd een goed punt. Het boek is wel een beetje langdradig. Op een gegeven moment wist ik het allemaal wel, maar saai wil ik het niet noemen, omdat het toch wel spannend bleef.

Het begin van het boek is heel sterk. Ik wilde meteen weten hoe het verder ging. Het boeide me direct. 

Wat ik zo interessant aan het boek vind, is dat alles echt gebeurd is. Dat zet me ook direct aan het denken, want alles dat ik gelezen heb kan zich ook nu een paar duizend kilometer bij mij vandaan afspelen. Misschien wordt er nu op dit tijdstip wel iemand vermoord. Dat idee vind ik heel heftig. 

Na het schrijven van dit boek zit Saviano nog altijd ondergedoken. Hij vreest voor wraak van de camorra, wat te begrijpen is. Dat vind ik best wel heel heftig. Hij kan nooit meer normaal de straat op, alleen door het schrijven van een boek. De prijs die hij ervoor moet betalen is immers gigantisch. Zou hij er nooit spijt van hebben?

 

Heb jij Gomorra gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb