Recensie Haaieneiland

Titel: Haaieneiland

Schrijver: Rob Ruggenberg

Datum: 15-5-17

Cijfer: 10/10

Roemer maakt een beslissing die zijn leven compleet zal veranderen en hij heeft geen idee wat hem allemaal te wachten staat.

1722. Roemer is matroos op een van drie schepen die op ontdekkingsreis zijn in de Stille Zuidzee. Al maanden varen ze daar rond en het leven aan boord wordt steeds zwaarder. Het regent en stormt, het eten is bedorven, de matrozen worden afgebeuld en velen hebben scheurbuik. Als een van de schepen op een klif loopt en vergaat, grijpt Roemer zijn kans en loopt weg. Met vier anderen blijft hij achter op een klein koraaleiland. Het eiland lijkt een klein paradijs: het is groen, er is eten in overvloed en er worden parels gevonden. Roemer sluit vriendschap met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is - en niet alleen omdat de zee er vol zit met haaien...

Ik wilde dit boek lezen, omdat het genomineerd was voor de prijs van de Jonge Jury 2017. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik lees al jaren de boeken van Rob Ruggenberg en heb er ook meerdere keren mijn boekbespreking over gehouden. Dit boek wilde ik eigenlijk al heel lang lezen, maar omdat er nog zoveel andere boeken waren die ik ook wilde lezen, stelde ik het steeds weer uit. Tot dit moment.

Waarom ben ik hier niet eerder in begonnen!? Ik wist dat dit fantastisch zou worden. En dat was het ook. Toen ik dit boek aan het lezen was, merkte ik pas hoe erg ik de boeken van Rob Ruggenberg gemist had, want wat zijn zijn boeken toch geweldig.

De schrijfstijl van Haaieneiland is fantastisch. Het is heel beeldend, je ziet alles voor je en hierdoor kon ik heerlijk wegdromen naar de wereld van Roemer. 

Alle personen in het boek zijn zo levend neergezet. Alsof ze gewoon naast je staan en het verhaal aan het vertellen zijn. 

Het wisselende perspectief vind ik heel erg leuk. Op deze manier kom je er ook achter hoe Nu'i tegen Roemer aankijkt. Ook de epiloog vind ik een goede toevoeging. Zo is het toch niet helemaal een open einde, maar nog wel mysterieus.

Wat ik ontzettend gaaf vind, is dat als je denkt: dit is het, dat er nog meer ellende komt. Het blijft de hele tijd super spannend en hierdoor heb ik het boek in één ruk uitgelezen. Ik móést gewoon weten hoe het afliep.

Aan het einde van boek duidelijk dat alles echt gebeurd is. Toen ik dat las drong het tot me door dat dit gewoon niet verzonnen is, maar waargebeurd. Heel erg bijzonder en indrukwekkend

Ik lees eigenlijk nooit historische boeken, maar boeken van Rob Ruggenberg bevallen me altijd en daarom was ik ook niet bang dat dit boek mij tegen zou vallen. Dit boek heeft juist al mijn hoge verwachtingen overtroffen! Ik wil alleen nog maar meer Rob Ruggenberg!!!

Haaieneiland is een ontzettend beeldend en levend boek, dat ook nog eens super spannend is. Zelfs als je geen fan bent van historische boeken kan ik je dit boek aanraden, want dit zal al je verwachtingen overtreffen. Geen minpunten, dus een dikke 10 voor dit geweldige boek!

 

Heb jij Haaieneiland al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb