Recensie Haat

Titel: Haat

Schrijver: Mel Wallis de Vries

Datum: 29-12-16

Cijfer: 8/10

Ik weet je overal te vinden...

Een vreselijk ongeluk is pas het begin van een regelrechte nachtmerrie.

Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes, en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van…Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Want wat is er precies in dat park gebeurd?

Mijn verwachtingen over dit boek waren lager dan bij de andere boeken van Mel. Dat kwam omdat haar vorige boek (Schuld) mij erg was tegen gevallen. Hierdoor verwachtte ik eigenlijk niet zo veel van dit nieuwste boek.

Maar wauw, Mel heeft zich opnieuw bewezen. Wat een ontzettend goed boek. Het voelde weer als vanouds: op het puntje van je stoel.

Ik merkte heel erg dat Mel zich ontzettend goed had ingeleefd in de hoofdpersoon. Hierdoor was het boek erg realistisch en kon ik me goed inleven in de hoofdpersoon.

Ik had echt geen enkel idee wie de dader was. Normaal heb ik altijd wel iemand waarvan ik denk dat die het gedaan heeft, maar bij dit boek had ik echt geen flauw idee. Toen ik ontdekte wie het gedaan had, was ik heel erg verbaast. En dat maakt een thriller een goede thriller.

De titel van het boek is echt heel goed gekozen. Soms begreep ik bij voorgaande boeken de titel niet helemaal. Dat ene woord, haat, vat dit boek perfect samen.

Het idee van Haat vind ik heel erg leuk, maar niet heel erg origineel. Ik heb meer boeken gelezen met hetzelfde idee, maar hierdoor werd het niet minder leuk.

Wat ik heel knap vind van Mel is dat wanneer je het boek leest je echt voelt wat de personages in het boek ook voelen. Ze heeft het zo ontzetten goed op papier gezet, dat je constant de spanning voelt die de hoofdpersonage ook voelt. Als je zoiets kunt, ben je naar mijn mening koning van de Young Adult boeken en misschien zelfs wel meer.

Het hele boek door is het spannend. Ik had het boek ook binnen één dag uit, ik kon gewoon niet stoppen met lezen, ik wilde weten hoe het afliep. Ontzettend verslavend dus.

Het einde van het boek is echt goed. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar en hiermee werden al mijn vragen beantwoord. Dat gaf me een heerlijk gevoel.

Ben jij opzoek naar een boek dat je niet opzij kan leggen? Lees dan het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries!

 

Heb jij Haat al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb