Recensie Hoe dan ook

Titel: Hoe dan ook

Schrijver: Kara McDowell

Datum: 4-12-2020

Cijfer: 9/10

Eén keuze. Twee kansen om de liefde te vinden.

Gemiddeld neemt een mens 35.000 beslissingen per dag. Dat zijn er zo'n 34.999 te veel voor Paige Collins, die voortdurend bang is om de verkeerde keuze te maken. Ze raakt verlamd door keuzestress als ze moet kiezen tussen twee last minute opties voor haar kerstvakantie. Moet ze met haar beste vriend (en stiekeme crush) Fitz meegaan naar het romantische vakantiehuisje van zijn familie in de bergen? Of moet ze met haar moeder meegaan naar New York, een stad waar Paige haar hele leven al over droomt?

Op het moment dat Paige bijna ontploft van de keuzestress, grijpt het lot in. Paige glijdt uit op een gladde supermarktvloer en vanaf dat moment leidt ze twee parallelle levens. In het ene vertrekt ze naar New York, een stad waar ze verliefd op wordt... en waar ze valt voor de charmes van haar persoonlijke stadsgids. Het andere leidt naar de bergen waar Paige eindelijk een kans lijkt te hebben bij Fitz... tot haar angsten alles dreigen te verpesten.

 

Toen ik hoorde dat ik geselecteerd was voor de leesclub met schrijfster Kara McDowell, sprong ik een gat in de lucht! Ik HOU van boeken met kerstthema en dit boek speelt zich ook nog eens af in Amerika. Dat moet geweldig worden, toch!? Tijd om het boek te lezen!

 

Het boek

Jaaaa! Wat een heerlijk boek is dit! Zoals ik al zei, vind ik boeken die zich afspelen rond Kerst geweldig. Dit boek is perfect om te lezen tijdens de feestdagen. Reken er maar op dat je in de holiday-vibes komt!

Toen ik de flaptekst las, was ik een beetje bang dat het verhaal onrealistisch zou zijn, omdat er wordt gesproken over parallelle levens. Dit was absoluut niet het geval. Er is echt totaal geen sprake van het genre fantasy. Dat vond ik persoonlijk fijn. 

En wat een amazing cover! Als je het boek hebt gelezen, snap je ook de achterliggende gedachte erachter en dat vind ik echt heel erg leuk. Hierdoor is het echt een cover met betekenis. Ook brengt het gelijk een hele lieve, cosy sfeer over.

Wat is Paige een geweldig personage! Wat een lieverd is het. Ik zou haar zo graag een knuffel willen geven en willen zeggen dat alles goedkomt.

Kara McDowell, de schijfster, kan alles heel goed beschrijven. Door haar schrijfstijl zie je alles echt voor je en is het net of je met Paige mee bent. Ook de gevoelens van Paige kan Kara goed beschrijven. Het komt heel goed over. Je voelt echt wat Paige ook voelt.

Ik vloog door het boek heen. Door de afwisseling van de verhaallijnen en de cliffhangers aan het einde van elk hoofdstuk, MOET je verder lezen. ‘Hoe dan ook’ is absoluut niet saai, want je wil echt weten hoe het afloopt.

Ondanks dat ‘Hoe dan ook’ op het eerste gezicht alleen een romantisch kerstboek lijkt, heeft het ook een diepere boodschap. Paige heeft best wel last van angsten en in het boek leert ze steeds meer om goed met die angsten om te gaan. De ontwikkeling van Paige is geweldig om te lezen.

 

De leesclub

Op 1 december was het tijd voor de online-leesclub met Kara McDowell. Zij in Arizona in Amerika, wij in Nederland. We mochten allemaal een vraag aan Kara stellen. Zo werd er bijvoorbeeld gevraagd hoe ze aan de namen in het boek komt. Ze vertelde dat ze veel namen uit ‘Pride and Prejudice’ heeft gehaald! De naam Paige heeft ze altijd al mooi gevonden. Ze heeft drie zoontjes, maar als ze een dochter had gehad, had die Paige geheten.

Ik vroeg aan Kara wat haar favoriete plek was om ‘Hoe dan ook’ te schrijven. Ze vertelde dat ze een druk leven heeft met haar drie zoontjes en daarom op allerlei verschillende plekken tussen dingen door schrijft. Zo schreef ze tijdens het koken of aan de keukentafel. Een vaste plek had ze niet echt.

 

Hoe dan ook (😜), het was een superleuke avond en Kara is een geweldige vrouw. Ik wil Moon bedanken voor de uitnodiging voor de leesclub en het exemplaar van ‘Hoe dan ook’. Twijfel je nog om dit boek te lezen? Niet doen! Het is geweldig! Ik zou zeggen: perfect voor onder de kerstboom.

 

Heb jij Hoe dan ook al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Maak jouw eigen website met JouwWeb