Recensie Ik zie je tussen de wolken

Titel: Ik zie je tussen de wolken

Schrijver: Maren Stoffels

Datum: 28-12-16

Cijfer: 10/10

Lauren snijdt zichzelf en is Caspers buddy. Casper heeft kanker. Dit is het verhaal van Lauren.

Lauren ziet het leven niet meer positief en snijdt zichzelf. Toch lijkt er van de buitenkant niets aan de hand. Lauren wil voor iedereen verbergen wat er echt met haar aan de hand is. Op school gaat het ook achteruit en daarom mag ze vervroegd beginnen met haar stage. Ze wordt de buddy van Casper. Casper heeft kanker. Lauren vindt het maar niks om deze verantwoordelijkheid te dragen. Intussen heeft ze verkering gekregen met Sepp en snijdt ze zichzelf nog steeds. Maar dan ontmoet ze in het ziekenhuis Jasmijn, één van de vrienden van Casper. Jasmijn laat Lauren iets voelen wat ze helemaal niet herkent...

Mijn verwachtingen over dit boek waren eigenlijk een stijgende lijn. Het begon erg laag, maar werd steeds hoger. Dit kwam, omdat een vriendin het ook gelezen had en erg enthousiast was. Op het eerste oog sprak de flaptekst me niet zo aan. Erg vaag en niet duidelijk waar het nu precies over gaat. Totdat die vriendin zei dat het geweldig was. Nu was ik wel erg nieuwsgierig geworden.

Wauw! Dat is het enige wat ik kon bedenken nadat ik het boek dichtklapte. En dat is nog steeds het enige wat ik denk: wauw. Wat een mooi en prachtig boek. Ik ben er gewoon sprakeloos van. Ik heb er geen woorden voor. Misschien is stilte eigenlijk ook wel het beste.

Dit boek is zo bijzonder! De personages zijn zo levensecht! Ik kon me zo goed inleven. Niet alleen in de hoofdpersoon, maar ook in Jasmijn en Casper. Het voelde alsof we al jaren vrienden waren. Toen ik het boek uit had, besefte ik me dat deze vriendschap nooit meer terug zou komen. Ik was hier, zij waren daar.

Ik heb al veel contemporary gelezen, maar Ik zie je tussen de wolken zal ik altijd blijven onthouden. Het is zo'n boek dat anders is dan de anderen. Op een positieve manier natuurlijk. 

De schrijfstijl vond ik heel fijn om te lezen. Het is vrij simpel geschreven en hierdoor vlieg je door het boek heen.

Ik kon niet meer stoppen met lezen. Het wauw-gevoel wat ik voelde tijdens het lezen van het boek was zo verschrikkelijk verslavend! Ik kon gewoon niet meer zonder.

Ik zie je tussen de wolken is een boek dat je niet snel meer vergeet en zonder enige twijfel een aanrader voor contemporary-fans!

 

Heb jij Ik zie tussen de wolken al gelezen? Laat hieronder weten wat jij van dit prachtige boek vind!

Reactie plaatsen

Reacties

Danique
7 jaar geleden

Dit boek is inderdaad GEWELDIG

Maak jouw eigen website met JouwWeb