Recensie Just don't mention it

Titel: Just don't mention it (DIMILY #4)

Schrijver: Estelle Maskame

Datum: 16-12-18

Cijfer: 9/10

Ik wil Uitgeverij Moon ontzettend bedanken voor het toesturen van dit boek!

 

Het verhaal van Tyler uit de sensationele DIMILY-serie

In Just Don't Mention It vertelt Tyler Bruce - onruststoker en bad boy - zijn verhaal. Over hoe hij als twaalfjarige jongen mishandeld werd door zijn vader. En over de zeventienjarige waaghals die verliefd wordt op zijn stiefzus Eden. De afwisseling tussen heden en verleden geven inzicht in de ondoorgrondelijke Tyler zodat de lezer begrijpt waarom Tyler de egoïstische en ongelukkige jongen is in Did I Mention I Love You?.
 
Ik ben echt een ontzettende fan van de DIMILY-serie. Toen ik hoorde dat er nog een deel vier van de serie zou komen, was ik gelijk heel erg benieuwd natuurlijk. En ook nog eens uit het perspectief van Tyler! Ik kon echt niet wachten om dit boek te lezen. Ik heb Tyler altijd al een heel fascinerend personages gevonden. Nu kon ik eindelijk lezen hoe hij alles beleeft. 
 
Just don't mention it is opgedeeld in twee delen. Het ene deel speelt zich vijf jaar voor DIMILY af en het andere deel speelt zich tijdens DIMILY af. Die twee delen worden steeds om en om verteld.
 
Net als bij Did I mention I love you? moest ik aan het begin heel erg inkomen. Ik vind het lastig om te zeggen waar dit aan ligt, maar toen ik er eenmaal inzat, kon ik niet meer stoppen met lezen. Door de korte hoofdstukken en door de afwisseling in tijd kon ik het boek niet meer aan de kant leggen. Ook al is het een aardige pil, ik was er toch redelijk snel doorheen. 
 
Wel denk ik dat als je dit boek gelijk na DIMILY leest, het wat saai is. Het scheelde dat dat bij mij al een tijdje geleden was en er daarom niet heel veel meer van wist. Maar eigenlijk is dit boek gewoon hetzelfde als deel één, alleen dan vanuit een ander perspectief en dat kan saai worden, aangezien je dan bij alles al weet wat er gaat gebeuren. Doordat ik al veel was vergeten, had het ook nog een paar onverwachte wendingen, wat ik heel erg leuk vond. Dan las ik het en dacht ik steeds: ojaa! 
 
Maar wees niet bang dat dit boek geen toevoegende waarde heeft aan de serie, want dat is absoluut niet waar. Het heeft juist een grote toevoegende waarde. Je ziet nu de reden waarom Tyler bepaalde dingen doet en waarom hij dingen op die manier aanpakt. Het maakt zo veel duidelijk!
 
Zoals ik al eerder zei, is het een aardige pil, 446 bladzijden. Toch vind ik dat er niks weggelaten had kunnen worden. Elke gebeurtenis draagt bij aan het laten zien wie de echte Tyler nu eigenlijk is. Na het lezen van dit boek heb ik echt het gevoel dat ik Tyler heel goed ken en ik ben bang dat als je het in gaat korten, dat je dat veel minder hebt. Elke zin, elke uitspraak toont hoe Tyler denkt, zich voordoet en hoe hij in elkaar zit. 
 
De stukken uit het verleden van Tyler vond ik super indrukwekkend en heftig om te lezen en ook heel interessant. Het is zo knap geschreven van Estelle! Voor zo ver ik weet heeft ze geen ervaring met het onderwerp en daarom vind ik het zo enorm knap van haar hoe het zo mooi en indrukwekkend op papier heeft kunnen zetten. Het lijkt me absoluut geen makkelijke klus.
 
Zeker als je de rest van de DIMILY-serie ook hebt gelezen, is Just don't mention it een dikke aanrader! Nu hopen op nog meer delen uit het perspectief van Tyler.
 
 
Heb jij Just don't mention it of andere delen uit de serie gelezen? Laat hieronder weten wat je ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.