Recensie De duistere kant van Mara Dyer

Titel: De duistere kant van Mara Dyer

Schrijver: Michelle Hodkin

Datum: 30-07-17

Cijfer: 7/10

Mara herinnert zich niks meer over het ongeluk. De enige vraag die speelt is: wat is er gebeurd?

Mara Dyer denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze wakker wordt in een ziekenhuis zonder zich te herinneren hoe ze daar terecht is gekomen.Toch wel. Ze vreest dat het ongeluk, waarbij haar beste vriendin en vriendje zijn omgekomen maar zij mysterieus genoeg ongedeerd is gebleven, niet zomaar een ongeluk was. Ze heeft gelijk. Ze is ervan overtuigd dat, na wat alles wat er gebeurd is, ze niet meer verliefd kan worden. Ze heeft het mis. De zeventienjarige Mara kan zich niets herinneren van het ongeluk waarbij drie van haar vrienden zijn omgekomen. Ze verhuist met haar familie naar Florida, gaat naar een nieuwe school en voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de 'bad guy' Noah. Ze hoopt met een schone lei te kunnen beginnen, maar als er meer doden in haar directe omgeving vallen en er vreemde dingen gebeuren, beseft ze dat ze haar geheugen moet terugkrijgen om haar familie en toekomst veilig te stellen.

Ik verwachtte een fantasy boek, wat ik waarschijnlijk niet heel leuk zou gaan vinden. En misschien wist je het nog niet, maar ben niet zo van de fantasy boeken. Toch heb ik dit boek gelezen en dat kwam eigenlijk door een boekenclub waar ik lid van ben. De duistere kant van Mara Dyer was het boek wat we gezamenlijk gingen lezen. Stiekem was ik toch wel een beetje benieuwd.

Ik kan je zeggen, dat dit boek mij best verrast heeft. Op positieve manier. Vooral de eerste helft van het boek was totaal niet wat ik verwacht had. Dat vond ik heel erg leuk. En die positieve verassing heeft vooral betrekking op het verhaal zelf, het idee. Misschien was het wel een beetje cliché, maar dat maakte voor mij niet zoveel uit. 

Eerlijk gezegd vond ik de uitwerking van het verhaal tegenvallen. Ik vind het idee, zoals ik hierboven ook al noemde, echt heel erg cool. Alleen over de uitwerking ben ik erg teleurgesteld. Met het idee had zoveel meer gedaan kunnen worden en ook op een veel betere manier. Ontzettend zonde, want de gedachte van het boek is wel heel goed. De hele vraag in het boek is: wat is er gebeurd? Ik vind dat de schrijver dit veel mysterieuzer had kunnen verwerken. Helaas is dat niet gebeurd.

Wat ik ook heel jammer vind aan dit boek, is het tempo. Dat verschilt ontzettend. De ene keer gaat het heel snel en de andere keer weer erg traag. Op zich geen probleem, maar juist de spannende stukken gingen heel snel en de wat saaiere stukken juist weer heel langzaam. Naar mijn mening had het juist andersom gemoeten. Het ging af en toe zo snel, dat ik er gewoon soms niks meer van snapte.

Ik vond de schrijfstijl in het boek wel heel fijn om te lezen. Ik ben echt door dit boek heen gevlogen. Toch wil je steeds weten wat er nu precies aan de hand is en hierdoor heb ik het echt in een razend tempo uitgelezen.

Ik ben toch wel heel benieuwd naar het volgende deel, waarin hopelijk nog meer duidelijk wordt over Mara en de andere personages in het boek. Ik ga zeker wel het volgende deel lezen, want ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig.

Als je normaal gesproken geen fantasy-fan bent, kun je dit boek zeker proberen. Je vliegt erdoorheen door de vlotte schrijfstijl. Heaas is dit boek wel een beetje voorspelbaar, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo erg.

 

Heb jij de boeken van Mara Dyer ook gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb