Recensie Mindf*ck

Titel: Mindf*ck

Schrijver: Victor Mids en Oscar Verpoort

Datum: 14-03-17

Cijfer: 9/10

'Dit boek is zelf ook een mindf*ck.'

Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101 illusies en experimenten ervaar je zelf hoe makkelijk je hersenen en zintuigen je voor de gek kunnen houden. Hoe kan het boojiverbled dat je dit knut lzeen. En natuurlijk leer je ook hoe je de meest spectaculaire mindf*cks bij anderen kunt uitvoeren!

Zelf heb ik altijd het televisieprogramma Mindf*ck gekeken en ik kijk het nog steeds altijd. Toen ik hoorde dat er een boek uitkwam over Mindf*ck, was ik gelijk enthousiast. Zelf heb ik Victor Mids ook een keer live zien optreden bij een van zijn shows en dat was echt fantastisch. Ik heb ontzettende bewondering voor niet alleen Victor, maar ook Oscar Verpoort, mede-schrijver van dit boek en hij werkt achter de schermen mee aan het programma Mindf*ck.

Mindf*ck is een ontzettend leuk boek wat je keer op keer weet te verbazen. En het leukste van alles is dat het boek jezelf verbaast, maar je leert ook om anderen te verbazen. 

Wat ik leuk vind aan dit boek, is dat er zoveel interactie in zit. Je ervaart steeds weer het onmogelijke. Als je daarna weet hoe het allemaal in elkaar zit, is het eigenlijk allemaal heel logisch. Elke keer dacht ik weer: wow! Dit is zo cool! 

Ook worden er veel voorbeelden in het boek gebruikt en dat maakte het allemaal heel levendig en hedendaags. Door de voorbeelden spreekt alles veel meer aan.

Wat ik wel jammer vond, en dat is ook het enige minpuntje, is dat ik een aantal trucs al kende van het programma. Van sommige trucs wist ik dus al hoe ze werkte en dat maakt het veel minder leuk. Jammer, maar absoluut wel begrijpelijk.

Ik vond dit boek ontzettend interessant. Je leert niet alleen leuke goocheltrucjes, maar ook van alles over de werking van het brein. Een boek wat je leest voor de ontspanning, maar waar je absoluut ook nog iets van leert.

Mindf*ck is zonder twijfel een boek dat voor iedereen geschikt is. Voor jong, oud, niet-lezers, nuchtere mensen en nog veel meer. 

 

Heb jij Mindf*ck ook gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
6 jaar geleden

Het boek MINDF*CK is geweldig!! Een heerlijk lees- en doeboek en je leert er tevens ook veel van. Ik ben het boek voor de tweede keer aan lezen en ook heel grappig dat er gorilla's verstopt zitten in het boek. Een aanrader voor jong en oud, het zou zelfs als leerboek op scholen gebruikt kunnen worden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb