Recensie Mislukt

Titel: Mislukt

Schrijver: Iris Boter

Datum: 20-7-17

Cijfer: 7/10

Zou jij het verleden veranderen als je dat kon? Loïs krijgt die kans, maar tegen welke prijs? 

Loïs zit op de kunstacademie. Niemand mag haar goed verborgen geheim weten en daarom houdt ze iedereen op afstand. Zelfs die lieve en leuke Giel. Als Loïs haar studentenkamer uit moet, biedt Giel aan om te helpen en dan blijkt dat hij haar wel ziet zitten. Loïs vindt het doodeng en geweldig tegelijk. Al snel vindt ze een kamer bij mevrouw De Vogel in huis. Maar er gebeuren vreemde dingen: de kat lijkt haar te herkennen en Loïs kan opeens prachtig pianospelen, zonder dat ze dat ooit geleerd heeft. Door Giel breekt er een andere tijd aan. Loïs bloeit helemaal op. Liefde is niet zo moeilijk als ze dacht. Toch mag hij nog steeds niet te dichtbij komen, maar hoelang blijft hij dat accepteren? Dan valt Loïs van de trap en wordt alles anders. Alles.

Mislukt is typisch zo'n boek waar ik al zoveel over gehoord had. Heel veel mensen waren positief en dus was ik heel erg nieuwsgierig. Ik had dit boek al wel een paar keer voorbij zien komen in de bibliotheek, maar steeds stelde ik het lezen ervan uit. Tot dat moment waarbij ik besefte dat ik het nu echt moest gaan lezen. 

Maar de grote vraag is natuurlijk: is dit boek mislukt of niet? Nou, ik zal zeggen: niet helemaal gelukkig. 

Ik houd helemaal niet van science fiction boeken, maar dit boek vond ik heel goed te doen. Aan het begin van het boek dacht ik echt: huh!? Dit was toch een science fiction boek? Het was echt een mengeling van science fiction en contemporary en daar was ik aangenaam verrast door! 

Het boek was echt totaal niet spannend. Hierdoor werd alles een beetje langdradig en op een gegeven moment vond ik het ook wel een beetje saai worden. Er wordt gewoon iets te veel ingegaan op de details. Wel zijn de geschreven zinnen heel vlot geschreven en hierdoor leest het boek wel makkelijk weg. Ook zijn er prachtige quotes in het boek, die de schrijfstijl toch wat omhoog krikken.

Mislukt is gelukkig niet zo'n boek waarbij het alleen maar om liefde draait. Het is zeker aanwezig, maar het ligt er niet dik bovenop. Daar ben ik heel erg blij mee. 

Je zou kunnen zeggen dat dit boek is opgedeeld in twee delen. Aan het tweede deel moest ik eerst heel erg wennen. Aan het begin vond ik het weg saai en kwam er niet doorheen. Maar hoe verder ik las, hoe leuker het werd. Ik wilde de hele tijd weten hoe het af zou lopen. Het einde vond ik heel erg goed. Onverwachts en daarmee ijzersterk. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat ze het einde niet goed vonden. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Juist dat onverwachte maakt het heel goed.

Een minpunt vind ik dat ik me helemaal niet kon inleven in de hoofdpersoon Loïs. Ze maakt verschillende keuzes die absoluut niet mijn keuzes zijn. Dat frustreerde ontzettend. Ik vond het vaak te overdreven en ik was het er regelmatig niet mee eens. 

Mislukt is een boek met een geweldig einde, maar is me verder een beetje tegengevallen. Helaas. Ik had hoge verwachtingen, die zijn helaas niet allemaal waar geworden. Maar weerhoud je er niet van om dit boek te lezen, want wie weet vind jij het wel geweldig en dat kun je alleen zeggen als het gelezen hebt. Dus lees het toch maar. Of niet. Denk er maar eens over.

 

Heb jij Mislukt al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb