Recensie Miss Peregrine

Titel: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children

Regisseur: Tim Burton

Datum: 3-12-16

Cijfer: 7/10

De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven én hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is, dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

Mijn verwachtingen over de film waren niet heel erg hoog. Het boek had ik al lange tijd terug gelezen en die vond ik wel heel erg leuk. Maar in mijn achterhoofd hield ik dat het een fantasy boek was. En dat is moeilijk te verfilmen

Toch ben ik op positieve manier verrast. Alles zag er heel realistisch uit. Het viel helemaal niet op dat alles nep was. 

Wat ik wel heel erg jammer vond aan de film, was dat het heel anders was dan het boek. Er waren wel een aantal dingen hetzelfde, maar veel dingen waren anders. Vooral het einde was echt heel verschillend. Dat vond ik wel ontzettend jammer. 

De acteurs vond ik heel goed spelen. Ze speelden alles heel realistisch en dat vind ik erg knap. Als acteur moet je in deze film beschikken over heel veel emoties. Het ene moment moet je blij zijn, het andere moment bang, dan weer verdrietig. Het lijkt me erg lastig om zoveel te moeten schakelen. 

De film deed me erg denken aan de Harry Potter films. En dat is positief naar mijn mening. Harry Potter zijn geweldige films. Als een andere film me hieraan doet denken, dan heb je het goed gedaan.

Ik vond het heel jammer dat de film redelijk oppervlakkig geschreven is. Er wordt op heel veel dingen helemaal niet diep ingegaan. Dat had zeker wel beter gekund. Bijvoorbeeld de romantiek die wordt gebruikt. Dat had zeker meer in detail kunnen worden uitgewerkt. 

Al met al is deze film zeker geslaagd. Ben jij een fantasy- en Harry Potter fan? Dan is Miss Peregrine's Home For Peculiar Children absoluut iets voor jou!

 

Heb jij de film al gezien? Laat hieronder weten wat jij er van vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.