Recensie Wij zijn allemaal Moleculen

Titel: Wij zijn allemaal Moleculen

Schrijver: Susin Nielssen

Datum: 15-5-17

Cijfer: 8/10

‘Mama was de basis die de hele constructie overeind hield. Toen we haar verloren, zakten de twee andere zijden gewoon in.’

De hoogbegaafde Stewart is sociaal gesproken - laten we het voorzichtig zeggen - wat onhandig. Ashley daarentegen is de populaire beauty-queen, die, behalve met haar vrienden die daar rondlopen, werkelijk níéts met school en studeren heeft. Zij kan zich dan ook geen grotere ramp voorstellen dan dat Stewart en zijn vader bij haar en haar moeder in huis trekken. En alsof het allemaal al niet moeilijk genoeg is, blijkt Ashleys droomvriendje een heel andere jongen te zijn dan ze zich had voorgesteld, en komt haar grote geheim uit... Haar leven is voorbij, denkt ze. Maar dan heeft ze buiten Stewart gerekend.

Mijn verwachtingen over dit boek waren best wel hoog, maar eigenlijk wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Ik kwam het boek tegen in de boekhandel en eigenlijk wist ik meteen dat ik dit geweldig zou gaan vinden. Toen ik de flaptekst las voelde ik gewoon dat dit boek helemaal mijn ding zou zijn. 

Wat een ontzettend goed boek is dit! De schrijfstijl is zo mooi. Het boek leest ook ontzettend snel. Ik had het binnen een dag uit. 

Ook is het boek heel erg verslavend. Ik wilde zo graag weten wat er allemaal nog meer zou gebeuren. Ik kon dit boek gewoon niet meer aan de kant leggen. 

Helaas vond ik de personages wel erg oppervlakkig. Ik kon me hierdoor minder inleven in de personen. Dat vind ik wel heel jammer, want dat had ik graag gewild. Maar door die oppervlakkigheid, is het boek wel heel luchtig en dat vind ik wel belangrijk bij dit boek. Ik was aan het begin bang dat dit boek te zwaar zou zijn, maar dat was juist helemaal niet het geval. 

Ik vond het einde jammer genoeg heel ongeloofwaardig. Het ging ineens allemaal zo snel, dat het niet meer realistisch was. Zo zonde.

Wel was dit boek heel erg grappig. Ik heb af en toe echt dubbel gelegen van het lachen. Die opmerkingen die Stewart af en toe maakt zijn gewoon echt hilarisch. 

En ik vind de cover en de titel zo ontzettend mooi. Ik geef toe dat dit misschien ook wel een beetje een coverbuy was. De titel sprak mij echt gelijk aan. Ik vind het mooi dat er ook gelijk een boodschap inzit: dat we allemaal gelijk zijn. Echt prachtig. 

Na het lezen van dit boek heb ik zo ontzettend veel zin om het andere boek van Sunsin Nielsen te lezen: Optimisme is Dodelijk. Ik hoop dat ik die snel kan gaan lezen. 

Wij zijn allemaal moleculen is een prachtig boek met een vlotte schrijfstijl. Niet is dit boek alleen prachtig om te zien, maar is het van binnen ook een pareltje met alle mooie boodschappen die erin verwerkt zitten.

Als jij op zoek bent naar een boek wat super snel leest, grappig is en ook nog belangrijke boodschappen bevat, dan is Wij zijn allemaal Moleculen een absolute aanrader. 

 

Heb jij Wij zijn allemaal Moleculen al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vind! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.