Recensie Het betoverde land achter de kleerkast

Titel: Het betoverde land achter de kleerkast (De kronieken van Narnia #2)

Schrijver: C.S. Lewis

Datum: 23-1-17

Cijfer: 7/10

Een magisch land achter een kleerkast. Wie had dat ooit durven dromen?

Vier kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan uit logeren in het geheimzinnige, grote huis van een oude professor. Als ze op de eerste dag samen het huis gaan verkennen, zien ze een grote, oude kleerkast staan in een lege kamer. Lucy verstopt zich in de kleerkast. Tot haar schrik zit er helemaal geen achterkant in de kast Ze loopt zomaar een ander land binnen, waar een lantaarnpaal schijnt, midden in een sneeuwlandschap ontmoet Lucy een vriendelijke faun, meneer Tumnus. Als ze weer terug komt door de kast in haar eigen wereld, geloven haar broers en zus niets van haar verhaal. Maar op een dag maken ze precies hetzelfde mee als Lucy. In het land Narnia is een strijd aan de gang, waar de kinderen bij worden betrokken. Samen met Aslan vechten ze tegen de Witte Tovenares. Het lijkt erop dat hun avonturen slecht aflopen, maar Aslan is veel machtiger dan iemand had kunnen denken.

De serie Narnia heb ik nog nooit gelezen en ook de films heb ik nog nooit gezien. Ik had het boek als ebook op mijn tablet staan en toevallig zag ik het staan en dacht: hier heb ik nu echt zin in. Ik luisterde naar mijn gevoel en begon te lezen.En dat had ik veel eerder moeten doen.

Waarom wist ik niet eerder dat Narnia zo leuk zou zijn? Ik had er veel over gehoord en ik wilde graag weten of ik deze boeken ook leuk zou gaan vinden. Het antwoord is een volmondig ja. 

De schrijfstijl is erg realistisch. Ik begon bijna te denken dat het allemaal echt zou kunnen. Ik zou zo zelf mijn kast inlopen, om te kijken of daar niet een andere wereld is. Maar helaas is het allemaal verzonnen. 

Een minpuntje vind ik dat het boek heel snel en oppervlakkig is. Het boek had makkelijk nog dubbel zo dik kunnen zijn. Maar doordat alles zo snel geschreven is, ben je er ook zo doorheen. 

De personages in het boek vind ik ook erg goed neergezet. Ze zijn realistisch geschreven en hebben fijne karaktereigenschappen. 

Ik denk dat als ik dit boek had gelezen toen ik tien jaar oud was, dat ik het dan geweldig zou hebben gevonden. Nu merkte ik soms dat ik wel een beetje te oud was voor dit boek. 

Dit is echt zo'n boek waarbij je alles van je omgeving vergeet en gewoon helemaal op gaat in het boek. Je wordt echt in het verhaal gezogen en het is maar moeilijk om je dan los te trekken.

Zoek jij een boek waar je compleet ingezogen wordt? Lees dan de boeken van Narnia!

 

Heb jij de boeken van Narnia ook gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vind! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb