Recensie Niet te filmen!

Titel: Niet te filmen!

Schrijver: Sophie Kinsella

Datum: 20-6-16

Cijfer: 9/10

Wat nou als je bang bent voor vreemden? Dat als er mensen in je buurt zijn die je niet kent, je gillend weg rent, terwijl je dat helemaal niet wilt, maar je er niks aan kan doen... Dat is Audrey overkomen en dat overkomt haar nog steeds.

Audrey is op school langdurig gepest, daarom kreeg ze dusdanige psychische klachten dat ze opgenomen moest worden. Nu is ze weer thuis, maar heeft ze een enorme angststoornis en paniekaanvallen. Ze draagt altijd een zonnebril en sluit zich op in donkere kamers. Haar therapeute Dr. Sarah raadt Audrey aan haar familie te filmen, om zo de interacties van haar familieleden (een oudere broer die verslaafd lijkt aan gamen, een moeder die niets meer kan begrijpen van het leven van tieners, een vader die zich in zijn eigen wereldje terugtrekt, en een vierjarig broertje) min of meer als een buitenstaander te observeren. Het geeft Audrey inzicht in hoe haar ziekte het hele gezin beïnvloed heeft. Daarom besluit ze snel beter te worden.

Mijn verwachtingen over Niet te filmen waren echt heel erg hoog. Ik hoorde van andere mensen dit boek vooral erg grappig was en verslavend. Nou,dacht ik, dat is precies iets voor mij. Al bij de eerste alinea was ik verkocht. Ik moest hardop lachen en mensen naast me keken me raar aan, maar dat scheelde me op dat moment helemaal niks en nu nog steeds niet, want de hele wereld mag weten wat voor een geweldig boek dit is!

Het boek is zo geniaal! Er zit zo veel humor in en dat maakt het boek echt verslavend. Vooral de moeder van Audrey is heel erg grappig. Ze begrijpt totaal niks van het puberleven en dat is hilarisch.

Doordat de hoofdpersoon zo open en realistisch geschreven is, kun je je makkelijk inleven. Dat maakt ook dat je wilt doorlezen.

Als dit geen aanrader is, weet ik het ook niet meer! Wacht niet langer en lees Niet te filmen!

 

Laat hieronder weten wat jij van Niet te filmen vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Maak jouw eigen website met JouwWeb