Recensie Nodig

Titel: Nodig

Schrijver: Joelle Charbonneau

Datum: 28-3-16

Cijfer: 7/10

Ik wil Karakter Uitgeverij bij deze heel erg bedanken voor het toesturen van dit boek! Zonder jullie geen recensie!

 

Iets wat onschuldig lijkt, kan uitlopen in een grote ramp.

Nodig lijkt onschuldig, maar is dat wel echt zo?

Wat heb jij nodig? Wat is volgens jou onmisbaar?

Kaylee doet er alles aan om een donor te vinden voor haar broertje, hij heeft dringend een nieuwe nier nodig.  Ze heeft al verschillende campagnes gehouden op school, maar niemand lijkt geschikt te zijn. En ook maakt het haar niet populair. Nate, de enige vriend die Kaylee nog lijkt te steunen, weet haar over te halen om zich bij een nieuw populair netwerk genaamd NODIG aan te sluiten. Bij NODIG kun je alles vragen wat je maar nodig denk te hebben. De eerste wensen blijken zelfs al te zijn vervuld. Kaylee sluit zich aan en heeft maar één enkele wens. Ze hoeft er dan ook niet lang over na te denken wat ze NODIG zal vragen….  Ze dient een verzoek in, want wat heeft ze te verliezen? Een simpele opdracht. Is dat alles? Maar zijn de opdrachten ook echt zo onschuldig?

Mijn verwachtingen voor dit boek waren hoog. De eerdere boeken van Joelle Charbonneau (De Test Trilogie) zijn mij voor een deel erg goed bevallen. Ik was erg benieuwd naar dit boek en toen ik een pakketje van Karakter Uitgeverij in de brievenbus vond, wilde ik absoluut meteen gaan lezen. En dat heb ik gedaan!

Wauw, en ik had echt een dikke blunder bij dit boek xD. Ik kwam er op de helft ongeveer pas achter dat Nate een jongen was... Dat verstoorde mijn hele beeld van Nate. Haha! xD

Toch denk dat dit boek nooit zo'n hoogte als De Test-Trilogie zal bereiken. Het zal denk ik niet de populariteit behalen, die haar eerdere boeken hebben gescoord.

Wat ik een groot nadeel van het boek vind, is dat er heel veel personen rol spelen. Ongeveer elk hoofdstuk wordt er gewisseld van hoofdpersoon. En dat zijn er in totaal een stuk of 8. Elke keer als er weer een nieuw hoofdstuk komt, moet je weer heel diep gaan denken wat er met deze persoon ook al weer was. Het is heel erg verwarrend en chaotisch. Al die personen schrijven namelijk vanuit de ik persoon. De waarde die dit toevoegt is minimaal naar mijn mening. Het voegt eigenlijk niks toe en het kan prima zonder.

Maar oei, de titel... Ik snap de vertaling vanuit het Engels (Need), maar het klinkt gewoon zo...lomp... Need, dat klinkt toch veel cooler! Als ik de titel Need hoor, krijg ik gelijk zin om het te lezen. Toch zou ik geen andere titel voor het boek weten... Het is een titel die alles wat er in het boek gebeurd omschrijft.

De spanningsopbouw in dit boek is wel erg goed! Het wordt steeds spannender en hoe verder je in het boek vordert, hoe liever je het in één ruk wilt uitlezen. Op een gegeven moment kun je gewoon niet meer stoppen.

Ook vind ik het mooi om te zien hoeveel verschillende onderwerpen er in het boek naar voren komen. Denk aan sociaal media, ziekte, erbij willen horen, egoïsme en vriendschap. Veel onderwerpen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen.

Al met al vind ik Nodig zeker een aanrader! Het is spannend en verslavend!

Ben je op zoek naar een spannend boek waar je zo doorheen vliegt? Dan is Nodig zeker iets voor jou!

 

Ken jij Nodig al? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb