19-7-2019

Nog maar drie boeken lezen!?

Stel dat je je hele leven nog maar drie verschillende boeken mag lezen. Op die vraag ga ik vandaag (zo goed als) proberen antwoord te geven. Wat doe ik mezelf aan, hoe ga ik ooit kunnen kiezen? We hebben het natuurlijk wel over boeken die ik dan iets van 500 keer zou moeten lezen… Help!

 

Het eerste boek is niet moeilijk om te kiezen. Dat is sowieso Love, Simon van Becky Albertalli. Ik hou zo erg van dat boek. Ik heb het al drie keer gelezen en het is nog geen één keer gaan vervelen. Ik kan dat boek denk ik echt wel 100 keer lezen. Maar als ik nog maar drie verschillende boeken mag lezen, moet ik hem misschien wel 500 keer lezen. Maar dat zie ik echt wel zitten. Ja dat komt wel goed.

 

Maar nu wordt het al lastig. Nog twee boeken. Ik ga dan toch voor Wonder van R.J. Palacio. Ik heb dat boek ongeveer een jaar geleden gelezen en ik weet nog toen ik hem uithad, ik hem eigenlijk gelijk weer opnieuw wilde lezen. Ik heb hem intussen nog niet herlezen, maar het staat zeker op de planning. Dus waarom dan niet gelijk voor altijd herlezen?

 

Nog maar één boek. Help! Dit is zo lastig! Je moet natuurlijk ook bedenken dat als ik straks 60 ben, ik nog steeds deze boeken zou moeten lezen. Net als een tatoeage, je zit er altijd aan vast. Ik twijfel of ik mijn hele leven Young-Adults zou kunnen lezen. Ik denk het eerlijk gezegd wel. Ik kan me niet voorstellen dat ik erop uitgekeken ga raken. Een thriller is echt niet handig, omdat je na drie keer lezen echt wel weet wat er gaat gebeuren en dan is het niet meer spannend.

 

De vorige twee boeken zijn allebei contemporary, dus ik denk dat ik nu voor een ander genre ga. Contemporary is wel by far mijn lievelingsgenre, maar als ik het te veel achter elkaar lees, ben ik altijd wel even toe aan iets anders.

 

Het is niet slim om voor een deel uit een serie of trilogie te gaan, want ik denk dat ik dan helemaal gek wordt dat ik het vervolg niet kan lezen. Maar ik denk toch dat ik daarvoor ga. Want ik kies deel één of vier van Harry Potter. Ik ga dan voor deel vier, omdat die dikker is en dan kan ik er langer over doen. Deel vier is sowieso mijn lievelingsdeel van de serie. Harry Potter zijn gewoon boeken die je kan blijven herlezen, zonder dat het gaat vervelen, dus dit is denk ik een goede keus.

 

Nou ik heb drie boeken gekozen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Love, Simon, Wonder en Deel vier van Harry Potter. De eerste twee waren niet heel moeilijk, maar vooral de laatste vond ik heel lastig. Maar ik denk wel dat ik een mooie lijst heb gemaakt. Deze drie boeken zou ik mijn hele leven wel kunnen lezen.

 

Welke drie boeken zou jij kiezen als je nog maar drie verschillende boeken zou mogen lezen? Laat het hieronder weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb