Recensie Robijnrood

Titel: Robijnrood

Schrijver: Kerstin Gier

Datum: 5-2-18

Cijfer: 8/10

Alles wordt ineens anders als ze in het Londen van 100 jaar geleden terecht komt.

Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie... Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook... de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden...

Ik had al zoveel goede verhalen over Robijnrood gehoord. Ik zag het ontzettend vaak voorbij komen en het leek wel alsof iedereen enthousiast was. Iedereen raadde het mij aan. Dus besloot ik om het ook eindelijk eens te gaan lezen. 

Allereerst wil ik even zeggen dat ik de titels van de boeken heel erg cool vind: Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen. Ook de covers zijn echt prachtig!

Ik had dit boek veel eerder moeten lezen! Toen ik eenmaal begonnen was, kon ik het gewoon echt niet meer wegleggen. Het mysterieuze vind ik ontzettend tof en zorgde voor een goede dosis spanning. 

Ik vind het aspect tijdreizen echt heel erg cool. Ik heb er nog nooit eerder een YA over gelezen, het is dus super origineel. Ik heb tijdreizen altijd al fascinerend gevonden, maar er was nooit een boek over dit onderwerp. 

Toch vond ik sommige stukken in het boek nog best wel lastig te begrijpen. Er komen veel onbekende begrippen voorbij. Het is heel erg ingewikkeld allemaal. Soms snapte ik het daardoor niet helemaal. Het voordeel is dat de hoofdpersoon er gelukkig ook niks van snapt. Toch moet ik wel mijn complimenten aan de schrijver geven. Het lijkt me heel lastig om zo iets ingewikkelds goed uit te leggen in een boek, zonder dat het saai wordt of dat het gewoon niet te begrijpen is. Toch is dit alles Kerstin redelijk goed afgegaan, waarvoor dus mijn complimenten. Ik zou het echt niet kunnen. 

Alle bijpersonages zijn ook allemaal heel goed uitgewerkt. Ze zijn allemaal lekker verschillend en dit zorgt voor een goeie afwisseling in het boek. Ik vond wel dat er te veel bijpersonages waren. Ik moest alle tijdreis-info onthouden en dan ook nog alle bijpersonges onthouden. Het was af en toe echt bijna niet te doen zoveel. Ik heb meerdere keren wel even terug moeten bladeren om te kijken wie wie nou ook alweer was. 

Soms had er wel iets meer tempo in het boek gekund. Er moesten natuurlijk nog veel dingen uitgelegd worden en daarom zat er niet echt heel veel tempo in. Toch, als je dat meerekent, is het tempo nog steeds wel aan de lage kant. Dat vond ik erg storend. Hopelijk is dit in de volgende delen beter. 

Ik ga zeker weten deel twee lezen van de serie. Er zijn nog aardig wat vragen over en hopelijk worden die in het volgende deel beantwoord. Ik hoop dat in deel twee ook meer het avontuur op gang komt. Ik had nu een beetje het gevoel alsof dit deel een soort inleiding was op de rest van de serie.   

 

Heb jij Robijrood ook gelezen? Laat hieronder weten wat je ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb