Recensie Schildpadden tot in het oneindige

Titel: Schildpadden tot in het oneindige

Schrijver: John Green

Datum: 26-9-18

Cijfer: 8/10

Een nieuw boek van John Green over liefde, veerkracht en levenslange vriendschappen.

Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

EINDELIJK! Een nieuw boek van John Green! Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik hier heel lang op heb gewacht. Gelijk op de release-datum ben ik naar de boekhandel geweest en heb het boek gekocht. Mijn plan was om het meteen te gaan lezen, maar er kwamen steeds weer andere boeken tussendoor, maar nu heb ik het dan toch eindelijk gelezen.

Ik moest aan het begin heel erg inkomen. Ik moest mezelf echt dwingen om door te lezen. Toen ik er eenmaal inzat, ging het gelukkig beter. 

Wat ik super leuk vond aan het boek, was dat er meer dan één thema aan bod kwam. Er zijn eigenlijk twee hoofdthema in het boek en het leuke vind ik dat ze alle twee even veel aandacht krijgen. Er ligt geen extra nadruk op één thema. Hierdoor is er goede afwisseling in het boek en dat maakt dat het niet zo saai wordt.

Ik was bang dat John Green het schrijven na al die jaren misschien verleerd zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Het boek is van een even hoog niveau als zijn vorige boeken en dat vind ik super knap, omdat er wel heel veel jaar tussen zat. 

Ik heb wel heel lang gedaan over het lezen van dit boek. Op de één of andere manier kwam ik er maar met moeite doorheen. Tussendoor heb ik ook nog een ander boek gelezen. De laatste helft van het boek heb ik wel ongeveer in één zit uitgelezen. Als je er gewoon helemaal inzit, lukt het wel om er doorheen te komen. 

Ik vind het heel interessant dat John zijn eigen ervaringen in het boek heeft verwerkt. Dat liet mij echt wat meer nadenken bij het boek. Het is niet zomaar een verhaal, maar het kan ook gewoon echt gebeuren.

De titel van het boek.. Die vind ik heel cool klinken en je aandacht wordt er gelijk door getrokken, het is uniek. Maar de titel heeft niet echt veel met het boek te maken en dat vind ik wel heel jammer. Er wordt volgens mij één keer een verwijzing naar de titel gedaan en verder niets eigenlijk. Erg zonde.

Wat ik heel goed vind aan het boek zijn de ontwikkelingen die de personages doormaken. Er is zo'n groot verschil tussen de personages aan het begin van het boek in vergelijking met het einde van het boek. Echt heel knap geschreven.  

In het boek zit niet heel veel spanning. Dat maakt soms wel dat ik eerder de neiging had om het boek weg te leggen. Ik wil niet zeggen dat het saai was, want dat was het zeker niet, maar naar mijn mening hadden er wel iets meer spannende elementen in verwerkt kunnen worden. Daardoor hou je de lezer toch nog net iets langer vast. 

Ik vind de cover van het boek echt geweldig. Je aandacht wordt er echt door getrokken. Vooral de gebruikte kleuren vind ik echt heel mooi en ook goed bij elkaar passen. Ik vind het wel jammer dat de cover niet bij de rest van de boeken van John Green past. Maar ik snap de keuze wel, want dit boek hoort ook eigenlijk niet bij de andere boeken, aangezien er heel veel tijd tussen zit.

Ik hoop dat John Green na het schrijven van Schildpadden tot in het oneindige de smaak van het schrijven weer te pakken heeft gekregen en dat er nog veel meer boeken zullen volgen. 

Na al die jaren is John Green weer met een nieuw boek gekomen en het is duidelijk dat hij het schrijven nog niet verleerd is. Wel moest ik heel erg inkomen, maar vooral de tweede helft van het boek heb ik in één ruk uitgelezen. Een boek geschreven uit eigen ervaringen en dat maakt het extra bijzonder. Ik ben absoluut nog steeds fan van John Green na het lezen van Schildpadden tot in het oneindige.

 

Heb jij Schildpadden tot in het oneindige gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb