Recensie Simon Vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Titel: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Schrijver: Becky Albertalli

Datum: 10-2-17

Cijfer: 8/10

Ongemakkelijk zou de norm moeten zijn!

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit überhaupt verantwoorden?

Ik had al veel gehoord over het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, en uiteindelijk werd ik zo nieuwsgierig dat ik het ook wilde lezen. Mijn verwachtingen waren erg hoog en dat kwam vooral door de hele hype eromheen. 

En ik kan je zeggen dat ik absoluut niet teleurgesteld ben. Dit is zo'n leuk boek. Het is vooral heel lief en schattig en ik werd ook een beetje verliefd op de hoofdpersoon, Simon. Misschien ken je het gevoel dat je hebt als je een pas geboren baby ziet of van die schattige kittens. Dat gevoel had ik de hele tijd bij dit boek. Zo lief!

Ik ben bij dit boek helemaal weg gezwijmeld. Wat een heerlijk liefdesverhaal. Een hartverwarmend boek met ook nog eens een sterke boodschap die me zeker aan het denken heeft gezet. 

Wat ik een minpuntje vind, is dat het boek eigenlijk niet echt pieken of dalen heeft. Hiermee bedoel ik dat er stukken zijn die wat naar de saaie kant neigen. Er gebeuren niet veel onverwachtse dingen en hierdoor is het boek wel een beetje voorspelbaar.

Toch wilde ik blijven lezen, want ik wilde zo graag weten wie Blue was. 

Ik vind het super leuk dat dit boek in twee verschillende edities te krijgen is: de rode en de blauwe. Ontzettend origineel!

Ben jij opzoek naar een liefdevol  boek met een sterke boodschap? Lees dan Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld!

 

 

Heb jij dit boek al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vind!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb