Recensie Snitch

Titel: Snitch

Schrijver: Margje Woodrow

Datum: 6-12-19

Cijfer: 9/10

Wie gelooft je nog als alle pijlen naar jou wijzen?

De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert. Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

Margje Woodrow is een van mijn favoriete schrijvers als het om jeugdthrillers gaat. Maar toen ik dit boek zag staan, moet ik eerlijk zeggen dat ik niet meteen enthousiast was. Het boek leek me in eerste instantie eigenlijk niet zo leuk. Ik vond het een beetje saai en cliché klinken. Toch had ik wel vertrouwen in Margje en ook mede door verschillende positieve recensies, waagde ik de gok en begon met lezen.

Wow! Ik heb er geen woorden voor hoe dit boek mij positief verrast heeft! Ik had dit echt zo niet verwacht toen ik aan eraan begon. Het was totaal niet saai en cliché zoals ik van tevoren had verwacht. Het was juist erg origineel!

Ik heb al heel erg veel jeugdthrillers gelezen in mijn leven en het komt dan ook regelmatig voor dat boeken erg op elkaar lijken of dat ze erg slecht zijn uitgewerkt. Ik vind het altijd erg knap als een jeugdthriller origineel is. Maar Snitch was dit zeker! Bepaalde aspecten waren misschien niet heel nieuw, maar vooral de uitwerking was echt heel erg origineel.

Ik kan altijd wel redelijk goed een boek wegleggen, maar bij dit boek lukte het me echt nauwelijks. Ik wilde zo graag verder lezen! Het was gewoon echt onmogelijk om het weg te leggen. Ik heb het boek dan ook in een zit uitgelezen.

Wat ik heel erg goed vind aan dit boek is dat het tot het einde spannend blijft. Vanaf de eerste pagina zat ik er meteen ook helemaal in. Echt tot aan de laatste bladzijde wilde ik weten hoe het allemaal in elkaar stak. Er waren namelijk zelfs in het laatste hoofdstuk nog een aantal vragen onbeantwoord. En wees niet bang: je krijgt op al je vragen antwoord.

Ondanks dat het best wel een ingewikkeld verhaal is, had ik geen moeite om het te volgen. Margje heeft het ontzettend goed uitgewerkt. Doordat je steeds kleine stukjes informatie krijgt, wil je niet alleen graag verder lezen, maar het zorgt er ook voor dat je de informatie rustig in je op kan nemen en niet in de war raakt. Soms heb ik nog weleens dat ik terug moet bladeren hoe het nou ook alweer zat, maar dat heb ik bij dit boek geen enkel moment gehad.

Het leest gewoon zo ontzettend lekker weg. Ik had het boek echt supersnel uit en niet alleen omdat ik graag wilde weten hoe het afliep, maar ook omdat het een ontzettend fijne schrijfstijl heeft. Ook door de korte hoofdstukken las het echt als een trein.

Margje heeft zich echt opnieuw bewezen en mijn vertrouwen in haar is weer helemaal opgekrikt. Ik wist al dat ze geweldig was, maar dat heeft ze met Snitch weer opnieuw bewezen!

 

Heb jij Snitch al gelezen? Of een ander boek van Margje Woodrow? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb