Recensie Sterrenstof

Titel: Sterrenstof

Schrijver: Krystal Sutherland

Datum: 24-2-17

Cijfer: 8/10

Dit is absoluut geen verhaal over liefde op het eerste gezicht. Maar het is een liefdesverhaal. Nou ja… Min of meer.

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Mijn verwachtingen over dit boek waren niet heel erg hoog. Toch sprak de cover me heel erg aan en maakte de flaptekst me nieuwsgierig. Mede daarom heb ik dit boek toch opgepakt en ben begonnen met lezen. 

Wat was dit een prachtig boek! Ik heb zo onwijs genoten. Zo'n heerlijk verhaal en dat op een unieke wijze verteld. 

Dit heeft een duidelijk boodschap waar je niet aan ontkomt: het gaat om innerlijk, niet om uiterlijk. Die boodschap is zo goed en scherp neergezet. Ontzettend knap!

Dit boek heeft ontzettend veel indruk op me gemaakt. Het heeft me aan het denken gezet over heel veel zaken. 

Ik was bang dat dit zo'n typische liefdesroman was, maar niks is minder waar. Het is juist helemaal niet standaard. Dat maakt het ontzettend origineel. 

En die cover mensen, wauw! Die vind ik echt fantastisch. Aan het begin begreep ik niet helemaal waar de vissen voor stonden, maar als snel kwam ik daar achter. En als je het weet is het nog leuker. Dan is het niet meer een verrassing, maar heeft het een betekenis. 

Sterrenstof  is een boek wat ik aan iedereen aanraad! Aan iedereen die de standaard boeken zat is en eens aan iets nieuws toe is. 

 

Heb jij Sterrenstof al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Amanda
6 jaar geleden

Ik vind het ook echt een mooi en bijzonder boek. Ik wil het heel graag nog een keer lezen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb