Recensie Tilt

Titel: Tilt

Schrijver: Michiel Stroink

Datum: 8-5-16

Cijfer: 7/10

Je leven kan in een paar minuten compleet veranderen, dat bewijst dit boek wel! Een boek over liefde en vechten tegen de dood.

De aan drank en drugs verslaafde Max, een 30-jarige beroeps-pokeraar, wordt binnengebracht met acuut leverfalen. Hij heeft zichzelf naar de knoppen geholpen en daarmee elk recht op een levertransplantatie verspeeld zegt chirurg Barros. Verpleegster Dolores is het daar niet mee eens en gaat er alles aan doen om te zorgen dat Max wel een transplantatie mag ondergaan. Dolores schakelt de in een midlifecrisis verkerende ziekenhuisjurist Jacob in om chirurg Barros tot een operatie te dwingen. De hulp van radiologe Eva is hierbij onmisbaar. Dolores, Jacob en Eva bedenken samen een plan om te zorgen dat Max zijn transplantatie kan krijgen.

Mijn verwachtingen van dit boek waren gemiddeld. Het leek me best een boek en daarom wilde ik het een keer proberen. Ik heb nog nooit eerder een boek van Stroink gelezen, dus ik was nog niet bevooroordeeld.

Het is een makkelijk boek om te lezen en dat maakt dat je er heel snel doorheen gaat. Doordat het simpel geschreven is, was het gewoon makkelijk te begrijpen en hoefde je niet lang na te denken.

Over het einde van het boek kan ik meerdere dingen zeggen. Het einde is ontzettend open en het duidelijk de bedoeling om zelf het 'echte' einde te bedenken. Aan het begin vond ik dit nogal vervelend en wekte het irritaties op, maar hoe verder de tijd verstreek, hoe meer ik het weet te waarderen. Doordat het einde zo open is, ga je er erg over nadenken en dat maakt ook dat ik er nu nog steeds aan denk. Het boek blijft door je hoofd spoken.

Eigenlijk snap ik niet waarom de titel Tilt bij het boek is gekozen. Ik heb de letterlijke definitie opgezocht op internet. Verschillende definities kwamen maar voren. O.a drift en veel over een flipperterm. Zelf had ik daar nog nooit van gehoord. De titel vind ik slecht gekozen in het opzicht van wat het met het verhaal te maken heeft, maar het woord Tilt spreekt wel aan naar mijn mening. Het is mysterieus en dat maakt je nieuwsgierig.

Doordat er veel verschillende perspectieven zijn wordt het verhaal soms erg verwarrend. Maar hierdoor leer je iedereen wel goed kennen en kun je je goed inleven in de personages.

Zoek je een boek waar je lekker snel doorheen gaat en waar je nog lang over blijft nadenken en ben jij niet bang om je eigen fantasie op hol te laten slaan? Dan is het nieuwe boek van Michiel Stroink zeker wat voor jou!

 

Heb jij Tilt al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.