Recensie Verdermeer

Titel: Verdermeer

Schrijver: Tahereh Mafi

Datum: 5-2-17

Cijfer: 8/10

In een wereld die draait om kleur, voelt de kleurloze Alice zich niet thuis. Ze voelt zich teveel en denkt dat ze niks kan. Maar is dat wel echt zo?

Het is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden. Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven, maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

Ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachtingen over dit boek heel erg hoog waren. Mensen in mijn omgeving die het gelezen hadden waren allemaal heel erg enthousiast en ze dwongen me haast om het ook te lezen. Wel moet ik zeggen dat de vorige boeken van Tahereh Mafi (Touching Juliette) me niet heel goed zijn bevallen. Ze waren niet heel slecht, maar ik vond ze niet bijzonder. Maar omdat iedereen zo enthousiast was over dit boek, werd erg nieuwsgierig. 

Wauw... De schrijfstijl van Tahereh... Die is echt zo ontzettend geweldig! Ze maakt zulke fantastisch zinnen. Je krijgt hierdoor zo'n warm gevoel van binnen. Ik zou bijna wel het hele boek kunnen markeren voor prachtige quotes. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller en Tahereh verwerkt dit op een buitengewone manier. 

Het verhaal zelf daarentegen viel me wat tegen. Af en toe was het wat aan de saaie kant en had ik moeite om verder te lezen. Maar vaak kwam er na een wat saaier stuk, juist een heel leuk stuk en dan kon ik het boek niet meer aan de kant leggen. 

Verdermeer is zo'n bijzonder boek. Het heeft heel veel indruk op me gemaakt en vaak denk ik er nog aan terug. 

Eigenlijk is dit boek boek voor kinderen van ongeveer 12 jaar oud. Althans, dat is het advies. Ik kan met zekerheid zeggen, dat dit boek ook zeker geschikt is voor een wat ouder publiek. Ik had totaal geen moeite om me in te leven in de 12-jarige hoofdpersoon. Alles is heel herkenbaar en dat maakt dat het boek makkelijk om te lezen. 

En die cover! Die vind ik zo geweldig! Dit is echt zo'n cover waar je uren naar kunt kijken. Ook de kleuren die gebruikt zijn, zijn fantastisch. De kleurloze Alice springt er op deze manier helemaal uit en dat vind ik heel knap gedaan.

De magische wereld van Verdermeer kent zo veel geheimen en steeds is er weer wat nieuws. Alles is zo goed in elkaar gezet. Ze heeft alles zo goed bedacht! Wat ik wel jammer vond, is dat je Verdermeer nog lang niet kent. Ik zou graag alle geheimen kennen die Verdermeer ook kent. Er zou zeker nog ruimte zijn voor een deel twee. 

Ben jij opzoek naar een fantastisch boek? Lees dan Verdermeer!

 

Heb jij Verdermeer gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

dina oolman
3 jaar geleden

Een heel leuk boek!

Maak jouw eigen website met JouwWeb