Recensie Vermist

Titel: Vermist

Schrijver: Helen Vreeswijk

Datum: 22-12-16

Cijfer: 9/10

Niemand had gedacht dat dit avontuur zo zou eindigen. Dit was erger dan de vreselijkste nachtmerrie. En het einde was nog lang niet in zicht.

Een groep jongeren gaat op stage naar de Filipijnen. Na aankomst worden ze door een medewerker van hun resort naar de stagelocatie begeleid. Maar daar komen ze nooit aan. De man smokkelt de jongeren en hun begeleidster de jungle in, waar mensenhandelaren hen opwachten. Hij verkoopt de groep aan een inheemse stam, gaat terug en vernietigt alle sporen. De groep is niet meer te traceren. Zodra de jongeren doorhebben dat er geen redding komt, besluiten ze om zelf te ontsnappen. Een gevaarlijke onderneming, want de wildernis is vol gevaren. En als er dan ook nog een stammenoorlog uitbreekt, is de chaos compleet. Ze moeten vechten om te overleven.

Mijn verwachtingen over het nieuwe boek van Helen Vreeswijk waren heel erg hoog. Haar vorige boeken vond ik fantastisch en daarom was ik super benieuwd naar dit nieuwe boek. Ik was super nieuwsgierig, want dit boek was anders dan alle andere boeken van Helen Vreeswijk, werd mij verteld. Toch verwachtte ik eigenlijk een typische Helen: de bekende opbouw en het wisselende perspectief met de recherche. 

Goed, dit was inderdaad heel anders dan ik had verwacht. Het was zo verschillend van de rest van de boeken van Helen Vreeswijk. 

Eerst moest ik een beetje bijkomen van de verwarring. Het voelde niet als een Helen. Maar toen ik er eenmaal aan gewend was, besefte ik pas hoe goed dit boek was. 

Ik vind het knap hoe Helen laat zien dat ze ook van andere markten thuis is. Dit boek was totaal iets anders dan al haar vorige boeken. Toch is het niveau even hoog. Ontzettend knap!

Het is echt een super tof boek. Dit boek zit vol met avontuur en heeft mij geen seconde verveeld. Het bleef maar spannend en hierdoor wilde ik maar door blijven lezen.

Het enige minpuntje vind ik de kleine rol die de politie in dit boek speelt. Als de politie iets meer naar voren was gekomen, was het nog beter.

De setting in het boek vind ik echt heel erg leuk. Het binnenland van de Filipijnen lijkt mijzelf ook erg leuk om een keer naartoe te gaan. Ook de personages zijn heel goed. Ze zijn goed uitgewerkt en heel realistisch. Je kunt je goed inleven.

Het idee van dit boek vind ik fantastisch en Helen heeft het geweldig uitgewerkt. Zelfs alle details in dit boek zijn geweldig. Van de eerste voetstap tot de laatste sprint. Gewoon meesterlijk.

Ben jij opzoek naar een boek vol avontuur? Wacht dan niet langer en lees Vermist!

 

Helaas bereikte mij op 31 oktober 2016 het droevige nieuws dat Helen Vreeswijk is overleden. Ze werd 55 jaar. Lieve Helen, bedankt voor alles. 

 

Heb jij Vermist al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb