Recensie Wat als dit het is

Titel: Wat als dit het is

Schrijver: Becky Albertalli en Adam Silvera

Datum: 17-4-19

Cijfer: 9/10

Wat als het leven niet echt een broadway musical is? En wat als dat het wel is?

Samen met Lucas heb ik ook een podcast over Wat als dit het is gemaakt. Je kan hem hier luisteren: https://boekcast.jouwweb.nl/de-podcast-1 

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)
Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.
Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?
En wat als het dat wel is?

De meesten zullen het wel weten, maar Becky Albertalli is echt mijn favoriete schrijfster! Op de release-datum van het boek ben ik dan ook meteen naar de boekhandel gerend om het te kopen. Becky heeft dit keer niet alleen een boek geschreven, maar samen met Adam Silvera. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar nog niets van gelezen heb, dus ik was extra benieuwd naar deze samenwerking. Becky en Adam hebben allebei een van beide personages geschreven. Ik heb wel hele goede verhalen over Adam gehoord, dus ik had er zeker wel vertrouwen in dat het goed zou komen. 

Het onderwerp van het boek, twee jongens die verliefd op elkaar zijn, sprak me ook meteen aan. Becky is een ster in het schrijven over dit soort onderwerpen. 

Ik vind de cover van het boek heel erg tof. Vooral de subtiele skyline van New York op de achtergrond maakt het helemaal af. Verder vind ik de kleuren echt heel erg mooi gekozen, ze passen heel goed bij het boek. Ook over de Engelse cover ben ik zeker te spreken. De advertentie op de voorkant past heel erg goed bij het verhaal en het zegt eigenlijk al grotendeels waar het in het boek om draait: de zoektocht. 

Ben en Arthur waren zo ontzettend tof! Doordat ze allebei best wel verschillend waren, was er een hele goede afwisseling in het boek. Ze waren echt heel erg goed uitgewerkt. Ik had nadat ik het boek uithad echt wel het idee dat ik ze kende. En ze waren zo'n ontzettend schattig stel samen. Ik smolt echt bij elke bladzijde. 

Ik hoorde van veel mensen dat ze al snel doorhadden wie Ben had geschreven en wie Arthur. Dat duurde bij mij eerlijk gezegd wel iets langer. Dat komt denk ik ook omdat ik nog nooit iets van Adam heb gelezen en daardoor weet ik ook niet wat zijn schrijfstijl is. Op een gegeven moment, bij een bepaalde gebeurtenis, was het voor mij wel heel duidelijk wie wie geschreven had. 

Nadat ik de eerste paar bladzijden gelezen had, kon ik het boek al niet meer wegleggen. 

Ik moet wel zeggen dat er af en toe echt wel iets meer tempo in het boek had gemogen. Er gebeurt niet heel veel spannends in het boek en daardoor was het tempo af en toe aan de lage kant. Het neigde soms zelfs een beetje naar het saaie toe en ik heb wel momenten gehad dat ik het boek weg wilde leggen. 

Ik heb Wat als dit het is in het Engels gelezen en daarom vind ik het lastig om iets over de schrijfstijl te zeggen. Ik lees namelijk niet heel veel Engels. Het boek las wel heel makkelijk weg en ik kon me erg goed inleven in de personages. Omdat ik het in het Engels gelezen heb, was ik van te voren bang dat ik er heel lang over zou doen, maar dit was totaal niet het geval! Het las juist heerlijk snel. 

De hoofdstukken in het boek vond ik wel te lang. Juist die korte hoofdstukken vind ik heerlijk om te lezen. Zo pak je er gauw nog een paar mee voordat je het boe weglegt. Ik vind het nooit zo fijn om een boek midden in een hoofdstuk weg te leggen, ik lees eigenlijk altijd naar een nieuw hoofdstuk toe. Bij dit boek ging dat dus lastig, omdat het zulke lange hoofdstukken waren en daarom kon ik niet even gauw nog wat lezen.

Het einde van het boek vond ik wel heel jammer. Ik zal niet spoileren, haha. Het gaat natuurlijk niet altijd zoals je wil en dat maakt ook wel weer dat het een goed einde is, want het is wel origineel. Het is wel heel goed geschreven, dus ondanks dat het niet leuk was, was het wel goed. Ik weet het, het klinkt heel vaag, maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel. 

Ik heb genoten van Wat als dit het is! Zeker ook een boek die ik nog een keer ga lezen. De personages en het verhaal waren echt geweldig. Ondanks dat het soms wat aan de saaie kant was, raad ik iedereen dit boek aan!

 

Heb jij Wat als dit het is al gelezen? Laat hieronder weten wat je er van vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.