Recensie Winger

Titel: Winger

Schrijver: Andrew Smith

Datum: 6-2-19

Cijfer: 9/10

Dit boek is niet alleen voor jongens geschikt, maar ook zeker voor meisjes.

Ryan Dean West aka Winger is veertien, vijfdeklasser, en net verhuisd naar de heibelafdeling van zijn internaat. (Hij werd betrapt toen hij een telefoon aan het hacken was. Oeps.) Nu is hij kamerbuddies met de grootste eikel van het internaat in plaats van met zijn beste vrienden. En dan is er nog school, rugby en zijn vriendin Annie, die hij ervan moet overtuigen dat Winger meer is dan een aaibaar ondermaats hardloopmaatje. Maar daarmee zijn de problemen nog lang niet voorbij...

Winger is een boek wat ik echt al heel lang wilde lezen. Een vriend van me had het een tijdje geleden gelezen en was echt mega enthousiast. Hij dat het 'echt iets voor mij was' en dat ik het 'echt geweldig ging vinden.' Meestal heeft hij in dat soort dingen wel gelijk, dus zette ik Winger op mijn to-read lijst. Helaas was het boek toen nog niet vertaald en ik kon nog niet zo goed Engels en daarom kon ik het boek nog niet lezen. Toen het boek eindelijk vertaald werd, heb ik het gelijk gelezen. 

Ik moest aan het begin echt heel erg inkomen. Vooral de schrijfstijl moest ik eerst echt even doorheen bijten. Het zijn namelijk best wel lange zinnen, maar als je er eenmaal inzit, lees het heel snel. Het heeft wel echt een hele unieke schrijfstijl. Aan het begin is het gewoon even wennen, maar daarna merk je er niet zoveel meer van. 

Ik vind het boek heel erg op het boek Looking for Alaska van John Green lijken. Het roept een beetje dezelfde sfeer op en veel gebeurtenissen in het boek lijken ook wel op dingen die er in Looking gebeuren. Gelukkig vond ik dat ook een heel leuk boek. 

Een groot minpunt vind ik het feit dat het lijkt alsof de hoofdpersoon alleen maar aan seks kan denken. Dat irriteerde me af en toe wel. Ik ben zelf geen jongen dus ik weet niet of het realistisch is, maar in mijn ogen was het echt overdreven veel.

Winger is echt een boek waar je lekker mee kan ontspannen. Je hoeft even nergens aan te denken en er zijn geen lastige begrippen of heel veel personages die je uit elkaar moet houden. Dit maakt ook dat het gewoon lekker weg leest. Ondanks dat het boek redelijk aan de dikke kant is, had ik het echt binnen no-time uit. 

Ik vind het heel erg leuk dat de hoofdpersoon een jongen is. Vaak is in YA-boeken de hoofdpersoon een meisjes, maar nu dus een keer een jongen. Het was ook niet zo'n typische ik-kom-je-redden-jongen, maar gewoon lekker klunzig en heel erg ongemakkelijk. Dat maakte dat het echt heel erg grappig werd. 

Het einde vond ik alleen wel echt heel erg uit de lucht vallen. Het voelde een beetje als nog een laatste snelle poging om meer diepgang in het verhaal te krijgen. Nou ik kan je zeggen, zonder succes. Het was echt zo random.

Ondanks het slechte einde ben ik wel heel benieuwd naar het vervolgdeel. Zodra het vertaald is, ga ik het meteen lezen! Ik kan echt niet wachten!

 

Heb jij Winger ook gelezen? Laat hieronder weten wat je ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.