31-12-17

2017: mijn jaar in boeken

Het einde van 2017 is nabij en wat ging het snel zeg! En wauw, wat heb ik een prachtige boeken gelezen! Het was echt een fantastisch jaar. In deze blogpost laat ik je zien hoe mijn jaar verlopen is op het gebied van boeken.

 

Reading Challenge

Ik begon het jaar erg optimistisch: ik zette mijn reading challenge in op 80 boeken, maar al na een paar maanden merkte ik, dat ik dat nooit ging redden. Toen heb ik hem verlaagd naar 55 boeken en dat heb ik wel gehaald! Ik heb dit jaar 58 boeken gelezen. Eerlijk gezegd ben ik hier een beetje teleurgesteld in, want ik had er veel meer willen lezen. Dat kwam mede omdat ik examen heb gedaan (ik ben geslaagd gelukkig!). Ook had ik een aantal leesdipjes. Dat heeft er voor gezorgd dat ik op een aantal van 58 boeken kwam. Alsnog wel een mooi aantal. Voor volgend jaar ben ik nog optimistischer dan afgelopen jaar, want ik wil nog meer boeken gaan lezen, namelijk 90 stuks. Er zijn gewoon nog zo veel leuke boeken die ik wil lezen. Mijn goede voornemen is dan ook om meer te gaan lezen. Ik ben heel erg benieuwd of ik mijn reading challenge met 90 boeken in 2018 ga halen.

 

Statistieken

~ Ik heb dit jaar maar liefst 15.712 bladzijden gelezen! Wauw, dat zijn er echt heel veel! Dat waren gemiddeld 275 bladzijden per boek.

~ Het dikste boek dat ik gelezen heb, is Harry Potter en de Orde van de Feniks. Die had 668 bladzijden. Het dunste boek dat ik gelezen heb dit jaar is The Polar Express met 32 bladzijden.

~ Verder was Vlammen van Suzanne Collins het populairste boek wat ik in 2017 gelezen heb. Ruim tweeënhalf miljoen mensen lazen het ook. Het minst populaire boek was Paniek in Porto. Die heeft niemand anders, behalve ik, gelezen.

~ Ik beoordeelde mijn boeken gemiddeld met vier van de vijf sterren. Dat bewijst wel wat een leuke boeken ik gelezen heb.

~ Het boek Doelwit van Chris Bradford is het best beoordeelde boek dat ik las.

~ Het eerste boek dat ik in 2017 las, was Geek Girl bekent kleur en het laatste boek dat ik las, was De poppenmaker van Krakau. Ik ben het jaar dus geweldig begonnen en heb het ook fantastisch afgesloten.

~ Wat ik de leukste boeken vond die ik in 2017 gelezen heb, lees je in dit artikel!

 

Volgend jaar

Ik kijk ontzettend uit naar volgend jaar! Ik weet nu al dat ik fantastische boeken ga lezen. Ik kan echt niet meer wachten! Ook heb ik heel veel zin om recensies te gaan schrijven en ook leuke blogposts. Kortom, 2018 gaat een fantastisch jaar worden! Een hele goede jaarwisseling gewenst!

 

Hoe veel boeken hebben jullie dit jaar gelezen? Laat het hieronder in de reacties weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.