31-12-17

10 leukste boeken die ik las in 2017

Het jaar 2017 is bijna afgelopen en wat heb ik een hoop fantastische boeken gelezen! In deze top 10 laat ik je zien wat mijn 10 favoriete boeken waren die ik in 2017 heb gelezen.

10. Cinder

Cinder was een hele grote verrassing voor mij. Voordat ik dit boek ging lezen, had ik geen idee waar het over ging. Na een aantal bladzijden twijfelde ik nog een beetje, maar hoe verder ik las, hoe leuker ik het begon te vinden. Uiteindelijk vond ik dit boek echt geweldig! Ik had het echt niet verwacht, maar dit boek was heel erg goed!

Recensie: Cinder

9. De voordelen van onbeantwoorde liefde

Niet alleen is de cover echt prachtig, ook de binnenkant is geweldig. Het is echt een boek waar ik verliefd op ben geworden, omdat het zo ontzettend lief en schattig is. Er gebeurd misschien niet heel veel in het boek, maar saai is het zeker niet!

Recensie: De voordelen van onbeantwoorde liefde

8. Verdermeer

Tijdens het lezen van Verdermeer heb ik alleen maar mooie quotes over lopen pennen. De schrijfstijl van dit boek is denk ik wel de beste die ik ooit gelezen heb. Het idee van Verdermeer is zo goed bedacht en het zit zo goed in elkaar! Gewoon fantastisch!

Recensie: Verdermeer

7. Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Er was een enorme hype om het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Iedereen vond het geweldig, maar toch was ik bang dat ik teleurgesteld zou worden. Was de hype wel terecht? Was het boek echt zo goed? Het antwoord is: ja! Zeker weten. Ik heb echt genoten tijdens het lezen van dit boek.

Recensie: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld 

6. Haaieneiland

Ik ben al jaren fan van Rob Ruggenberg, maar dit was absoluut het beste boek wat ik van hem gelezen heb en ook een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Haaieneiland is bedolven onder een dikke laag spanning en hierdoor leest het als een trein.

Recensie: Haaieneiland

5. Mijn bonzend hart

Mijn bonzend hart is denk het minst populaire boek uit dit rijtje, maar daarom zeker niet minder leuk. Het was zelfs één van de beste boeken die ik dit jaar las! Het speelt zich af in Noorwegen en dat roept een hele krachtige sfeer op. Dit boek heeft zelfs mijn kijk op orgaandonatie veranderd. Ik denk nog heel vaak terug aan dit boek.

Recensie: Mijn bonzend hart

4. Wij zijn allemaal moleculen

Het eerste boek van Susin Nielsen dat ik dit jaar las en ik was meteen verkocht. Hierna heb ik ook de andere twee boeken van haar gelezen die afgelopen jaar uit zijn gekomen, maar Wij zijn allemaal moleculen was absoluut de beste. Het boek leest heerlijk snel en het is ook heel grappig. Ik hou gewoon heel erg van dit boek.

Recensie: Wij zijn allemaal moleculen

3. De wereld achter het hek

Tijdens het lezen van dit boek dacht ik alleen maar: wauw, wauw, wauw! Ik vind dat De wereld achter het hek echt verplicht op alle scholen gelezen moet worden. Normaal is het thema van dit boek een 'ver-van-mijn-bed-show', maar nu kwam het ineens heel dichtbij. 

Recensie: De wereld achter het hek

2. Wonder

Toen ik nog maar een paar bladzijden gelezen had, wist ik al dat dit boek heel bijzonder was. En dat gevoel werd alleen maar meer bevestigd des te verder ik las. Ik heb ontzettend genoten tijdens het lezen en aan het einde zelfs een traantje weggepinkt. Wonder zal mij altijd bijblijven.

Recensie: Wonder

1. Op mijn schouders

Op mijn schouders steekt met kop en schouders boven de andere boeken uit, want wat was dit boek geweldig! Het is echt het beste boek wat ik dit jaar gelezen heb! Het heeft mij ontzettend weten te raken en aan het denken gezet. Het boek heeft een fantastische schrijfstijl en is ook nog eens super origineel!

Recensie: Op mijn schouders

Wat was jouw favoriete boek dat je dit jaar gelezen hebt? Laat het hieronder in de reacties weten!

En tot slot: een goede jaarwisseling gewenst en tot volgend jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb